Opštinski odbor SNP-a Kotor i njegov predsjednik Ivanović odlučuju o novoj vlasti u ovom gradu

4
Kotor

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke narodne partije, u proširenom sastavu, održao je u Podgorici sjednicu, na kojoj su analizirana izborna i postizborna dešavanja u Crnoj Gori.

Konstatovano je da rezultati izbora 16. oktobra ne odražavaju slobodnu volju građana, jer su, između ostalog, održani u uslovima opterećenim manifestacijom afere državni udar.

Ocijenjeno je da izborni rezultat koalicije Ključ nije bio na nivou očekivanog, niti je postignut ključni cilj – promjena načina vladanja i diskontinuitet sa pogubnom ekonomsko-socijalnom politikom DPS-a na državnom nivou.

Izvršni odbor se zahvaljuje svima koji su glasali za naš predizborni savez, a posebno članovima i simpatizerima SNP-a, koji su kampanju dominantno iznijeli na svojim plećima.

Izvršni odbor je podržao odluku opozicionih poslanika o bojkotu parlamenta do potpunog rasvjetljavanja afere državni udar od strane nadležnih pravosudnih organa, kao i zahtjev za ponavljanjem parlamentarnih izbora, kao optimalnog modela za izlazak iz opšte političke i sve dublje socio-ekonomske krize u Crnoj Gori.

Izvršni odbor je podržao sve aktivnosti Opštinskog odbora SNP-a Budva, vezano za formiranje nove vlasti u tom gradu.

Izvršni odbor u potpunosti podržava predlog za manjinsku podršku koju je za novu vlast u Kotoru tražio Opštinski odbor SNP-a i njegov predsjednik dr Branko Baćo Ivanović.

Ciljevi koji se time žele postići su potpuno razvlašćivanje DPS-a, odnosno striktno poštovanje principa depolitizacije i profesionalizacije u lokalnoj upravi, kao i u svim preduzećima čiji je osnivač ili u njima ima vlasnički udio Opština Kotor.

Shodno Statutu SNP-a, jedini ovlašćeni za razgovore o novoj vlasti u Kotoru su Opštinski odbor SNP-a Kotor i njegov predsjednik Ivanović, a svaki drugi iznijeti predlog, odnosno pojedinačni stav ili mišljenje u javnosti – predstavlja istupanje neovlašćenog pojedinca i ne proizvodi nikakve obaveze za SNP i Opštinski odbor u Kotoru, kaže se u saopštenju Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP CG.

4 KOMENTARI

 1. Bojim se da ste svi koliko vas je jedni grđi od drugih !
  Nikad više velike Jugoslavije, zastave sa zvijezdom petokrakom. U toj državi bio sam slobodan čovjek iako nisam bio član saveza komuista. Rabotao sam, imao lijepu platu od koje smo pristojno živjeli.Slavio sam u domu Božić I Uskrs.
  Nije bilo kriminala, Kotor je bio grad, znalo se što se smije, a što ne. Bili smo rodoljubi, država poštovana u Svijetu.
  Đe smo sad ?

  • Nigdje moj Ivo ili u stomatološku ordinaciju gdje nam ne plombiraju zube nego mozak.

 2. ….jedini ovlašćeni za razgovore /SA OPOZICIONIM STRANKAMA/ o novoj vlasti u Kotoru su Opštinski odbor SNP-a Kotor i njegov predsjednik Ivanović, a svaki drugi iznijeti predlog, odnosno pojedinačni stav ili mišljenje /SNPEOVACA/ u javnosti – predstavlja istupanje neovlašćenog pojedinca / SNP ja /.

  Zanči oni oldučuju s kime će od opzicije i što pregovarat, a proizlazi da ovi neki pojedinci iz SNPja koji iznose neke svoje lične predloge nemaju ovaštenje da predstvaljau SNP.

  Znači obrnuto od naslova, da ne ” odlučuju o novoj vlasti u ovom gradu” nego samo s kime će pregovarati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].