Opština Kotor aplicirala sa šest projekata

1
Kotor

Andrija Popović

Andrija Popović

Opština Kotor aplicirala je za sredstva na drugom pozivu IPA Jadranskog programa prekogranične saradnje koji je bio otvoren do 2. novembra.

Ukupan iznos sredstava za šest projekata je milon i 30 hiljada eura.

Revitalizacija i promocija tvrđava na Jadranu, koje predstavljaju zaostavštinu iz perioda Austrougarske, prvi je projekat koji se odnosi na aktivnosti predviđene na teritoriji kotorske opštine oko procjene stanja i vrijednosti prirodnog i kulturnog nasljeđa fortifikacija, kao i revitalizaciju tvrđave Grabovac, sanaciju puta i krova ove tvrđave.

Drugi projekat je operativni plan saradnje Jadranske Euro regije u pogledu formiranja Jadransko-Jonske makro regije, podsjeća za Skala radio Andrija Popović, potpredsjednik Opštine Kotor.

Žensko preduzetništvo, takođe je projekat za koji je aplicirala Opština Kotor, a vodeći partner u ovom projektu je Istarska županija.

Projekat je posvećen podsticaju i promociji ženskog preduzetnišztva na Jadranu.

Pilot projekat primjene geo-termalne energije, koja se koristi iz zemljine toplote u cilju povećanja energetske efikasnosti na Jadranu, biće, kako je kazao Popović, primijenjen na zimskom bazenu u Škaljarima.

Projekat unaprijeđenja rada lokalnih uprava na Jadranu ima za cilj kreiraje mreže za razmjenu inovacija u oblasti upravljanja u javnim institucijama kroz razvoj elektronskog upravljanja i digitalnog arhiviranja.

I posljednji, šesti projekat je kultura Jadrana koji znači povezivanje organizacija civilnog društva, mladih između 18 i 30 godina, zaključio je Popović.

1 KOMENTAR

  1. Što se tiče prvog projekta imam bolje riješenje koje je prihvatljivije današnjoj strukturi stanovništva.Sve tvrđave iz Austrougarske zaostavštine treba prvo dobro pregledat i sve što se može skinuti (željezo i ostalo) , skinuti i prodati u staro željezo.Zatim svima kojima treba klesani kamen dozvoliti da ruše i odnose sav kamen za svoje potrebe, a ako i ne treba nekom neka uzme za svaki slučaj, da se nađe.E kada to sve naš “vrijedni i pošteni” narod dovede do kraja nećemo više imati problema.Jednostavno zar ne.
    Projekat geotermalne energije na našem bazenu, VELIČANSTVENO.S obzirom da su sve važne strukture društva pokazale kako cijene uspjeh Primorca ovo bi bio krem na tortu.Milina je i ljepota pogledati naš bazen, koji je renoviran i popravljen nakon velikog uspjeha našeg Primorca, na ponos svima nama.Prosto se ozarim i s ponosom vodim svakog stranca da vidi to naše velelepno zdanje, koje je ponavljam napravljeno zajedničkim snagama ovog društvaa i našom zaslugom.Neka naučna ispitivanja govore, da ako se ovako bude i dalje održavao uskoro će se jako dobro zagrijavati da neće trebati nikakvo grijanje.Kažu naučnici što ste bliže zemljinom središtu sve je toplije.Za par godina zgrada bazena će biti BLIŽA središtu zemlje za nekih 10-15 metara, a samim tim i toplija.JEDNOSTAVAN I NAUČNO BAZIRAN ZAKLJUČAK.
    I na kraju kao zaključak dolazi poslednji projekat koji je i najlakši u cijelom ovom velikom projektu a bazira se na KULTURI.S obzirom da naše građanstvo ima jako razvijen stepen lične kulture, (treba samo baciti pogled na staru Rivijeru, hotel Fjord,prošetati industrijskom zonom, starim putem kroz Škaljare i nikako ne propustiti šetnju tunelom Vrmac sa svim svojim ljepotama i čistim zrakom…), i sve će Vam biti jasno.Za ovaj projekat je suvišno trošiti pare barem narednih 50-100 godina.A tada mi nećemo biti doma, jer ćemo gledati travu kako raste odozdo.
    Gospodo moja Kotorani i ostali , sve bi ovo bilo smiješno da nije ŽALOSNO!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].