Opšta bolnica u Kotoru je sposobna da bude lider u regionu

61
Opšta bolnica Kotor

Dr Igor Bjeladinović

dr Igor Bjeladinović

Odlukom Vlade biće osnovani Regionalni zdravstveni centri u našoj državi, a Opšta bolnica u Kotoru biće Centar za Boku Kotorsku, kazao je za Skala radio doktor Igor Bjeladinović, pomoćnik direktora kotorske bolnice.

Da li je kotorska bolnica sposobna da preuzme ulogu lidera, pitali smo dr Bjeladinovića, koji je odgovorio da u bolnici smatraju da su sposobni da budu stožer cijelog sistema, sa 40 ljekara specijalista i subspecijalista koji pokrivaju gotovo sve grane medicine, sa savremenom opremom uključujući i skener koji će kotorska bolnica prema najnovijem dogovoru sa nadležnima iz resornog Ministarstva dobiti u septembru.

Medicinski centar za Boku bi obuhvatao dvije specijalizovane bolnice, jednu Opštu bolnicu i tri Doma zdravlja.

“Mi želimo da postignemo unicifiranje narudžbe opreme, reagenasa, dijagnostičke opreme, zatim unificiranje servisa održavanja opreme i sanitetskih vozila i postojanje njihovih pulova. To bi trebala da bude jedna ozbiljna holding firma koja bi se zvala zdravstveni centar, a koja bi upravljala sa pet relativno nezavisnih objekata. Što se tiče organizacionog dijela neophodan je obučen i kvalitetan menadžment”, objašnjava dr Bjeladinović.

Osnova promjene nijesu zgrade i geografija, već organizacija materijalnih resursa i zaposlenih, kazao je dr Bjeladinović.

61 KOMENTARI

 1. TEMA JE:”Opšta Bolnica u Kotoru je sposobna da bude lider u regionu”,a “starokotorani”-“starognjojci:vjera+luce+daliborka-jedina iskrena pa priznade da RIČE poput predaka koji je izbaciše na pjace-pjacete oko Šuranja+andrija+ribarenje+rundo-rudo= merde do merde iliti merde od merde,opravdano traže-potvrđuju da “najljepše cvijeće raste iz merde”-što je njihovo “opravdano-iskreno” mišljenje o njima i njihovim precima!!! Svakako,ovo treba prontno uvažiti i prihvatiti-polazeći od činjenica da su oni istinski etaloni”arijevaca”–blejača čopora iz srednje Azije-azijati-ispiljeno iz MERDE-đe je teško u tom”konglomeratu”-njihovom staništu utvrđivati svakome posebno DNK!! Dakle,prihvatimo ih jer je to sudbina-posledica “nagle-prebrze”urbanizacije -mimo zakona priprode i ljudskoga roda!! Pošto se radi ,ipak,o umno poremećenim-kloniranim rijetkih životnjiskim vrstama-amfioksusima-proste vrste beskičmenjaka,civilizacijski-medicinski tretman je potreban kroz kastriranje-sa vjerom u Boga-ko vjeruje ,da se ovakvi više nikad i niđe ne ponove,posebno ne u BOKU pa makar ona bila i dalje KOTORSKA!!!

 2. Kako Vas Drinjak nije sram da poredite ljude sa osjemenjavanjem krava i da spominjete Konavle. Vi ste bruka i sram ovoga grada. Ja Vas se stidim vjerujte mi. Ne znam kako ostali ali ovo je za svaku osudu i gnušanje.

   • On nije sram ovoga grada, nego je sram svoje famelje. Zamislite te besjede za njihovim porodicnim stolom, meni se i sad bljuje….sadista stari…. fuj…

    A tebi Ljubisa zivio on sto godina, i to kod tebe na staranje!

    • E jos se smijem i zamisljam te besjede za stolom ka se okupe na objed sa čiko Jolčom i imaju o čemu zborit. Mora da im svaki zalogaj zapane u grlo i da se ne naiju nikad kako treba.

    • Rikam od smijeha kada mali ljubisa preuzme na staranje čiko Jola Derinjaka. Možete li zamislito te scene……E Luce živjela mi sto godina baš me nasmija a zdravlje je smijat se od srca i šalit.

    • Cika Jole je ziva legenda!Zivio 200 godina.

     Jedini ima m… da progovori!

     Cika Jole voli te Niksic!

   • Podji ljubisa na Prcanj pa posvoji čiko Jola. Pa da živite skupa u štracaru . Ti i tvoj živio čiko Jole. Ja imam starost doma ali pametnu, skromnu, tihu , mirnu, divnu i premilu. Očni vid moj, babu Mare moju staru. Sijede kose bijele kao snijeg. Učinjena, plemenita, dobrorečita i puna života i humora. A ne kao tvoj živio čiko Jole objesni obavještajac .

   • Trebalo bi snimit igrani poludokumentarni film sa DErinjakom. On je kao KRik Daglas iz davnih dana. On , Pustinjak, Čuvar starina i kamene plastike sa uvira rijeke LJute u more-usvojenik Luce i Ćira, Mimara i Tonći Prac, i Mike euro

    • Poštovani i veoma cijenjeni Jole DErinjak alias KRik Daglas/ne aeroplan/ zmolio bik Vas da sjutra dodjete na audi/jen/ciju ispred bolnice u Dobroti dje će izbor glumaca za film pod radnim nazivom JA JOLE I DRUG MARKO PERIČIN KAMENJAR KAKO SMO STRADALI OD BLIZNICE- vršit dr Tomčuk. Vi ste kako sam obaviješten iz pouzdanijeh izvora već ušli medju prva dva, Jordan i KRik. Pozdravljam Vas drugarskijem pozdravom ZDRAVO DRUŽE JORDANE. A režija je povjerena Jovu Kapičiću tvojemu ratnom drugu.

 3. VUK-vučić-vuci….A,zapamti-izbriši iz tabule raze-prošlo je vrijeme škripova i škripara?!! Nije ti Jole Drnjak kriv,što su preci-možda i ti bili na porcijama-gamela fašista-vlasnika vaši tabula i obraza?I Nezaboravi,pored tvojih pokušaja,teško ide sa ispiranjem biografija-obrazina za nedjela iz period 1941-1945,perko naših leđa?! Vaši “ESEJI” na one krave i diljem naše bivše domovine ostavile su traga na vašim pobrkanim mjestima,odnosno zamjenom mjesta na relacijama vaših obraza i bliznica,moj -esjisto !!!Zato izađi,konačno iz prošlosti,jer ćeš potomstvu uskratiti budućnost,vjeruj mi !!!!

 4. E moj Minimumu,ne pogađa njih istina,jer su oni tako osjemenjeni u materama na “naučnim” osnovama poput onih Konavojskih krava koje im nekada bijahu idolovi idoli-da se bez istine kote!! Njih pogađa situacija-uslovi u kojima žive pored žive glave-bez glave-pored svojih očiju bez očiju,sa obrazinama bez obraza,ali sa nogicama koje im vire iz g…vlasnika njihovih glava i čekaju da izađu-izaći neće- na svježi vazduh! Pogledaj ovoga Dušana-bleji na “naučnoj osnovi” njegovih idola-idiota-bez imena i prezimena-bez riječi ko je i kada učino nedjela i nad kim! Ne sjećam se kada se “uzvišeni” oglasio -problejao u vrijeme”napada-čišćenja”od strane njegovih idola-idiota na Bolnicu u Kotoru-utvrdivši preko telefona, da u istoj vlada “korpucija i mitio”,pa preko istog telefona, izvedoše puč preko čovjeka-policajca iz SFRJ-danas demokrata “evroazijskih shvatanja”! Življela tranzicija-življele dipleše isprđenoga sistema-od njih samih!!!!!

  • Jole, pricao mi je brat Ilija o tebi samo lijepo, vidim da si ti kao i ja jedan razuman čovjek, puna podrška, rasturi ih !!!

   • Jokašu, priča mi je brat Đuro o tebe samo lijepo, vidim da si ka ja jedan razuman čovjek, puna podrška, rasturi ih u bliznicu!!!

 5. Grancigula, tebe tteba predložit da budeš karnevao. Morali bi te ponovo pravit jer si nedovršen. Ali, nije to teško. Zamiješaju malo ničega pa ćeš da ispaneš ti jkoš ljepši i stariji Grancigula.

 6. Strahinja,pošalji mi adresu pa da te zovem kada oću da pišem-radi dozvole koju bi mi ti davao da se javim i tekst koji smijem napisati! Strahinja,odakle ti pravo da čitaš i da pišeš na ovim portalima-tebi je diplešo stvarno dosadno! Strahinja tema je veom ozbiljna i ne trpi diplanje-poput tvojega! Strahinja,u mom rodnom Prčanju mi kažemo za takve koji se fataju u sak-neka ga on je naučio da se tiska u tuđe g…! Srahinja,uživa ne diraj,ako te neko neposredno nedira! Stahinja,ti kao “evropjevac evropskih” shvatanja-razumiješ demokratiju i što ista podrazumijeva-prije svega prestavljanje po imenu i prezime u kontaktu-saobraćuju sa drugim osobama! Strahinja,po shvatanju i ponašanju-ti mi ličiš na mnoge sa ovih portala kojima je “dozvoljeno” pod špic nametima ikazivati sve i svašta-poteklo sa izvora :” Pa bio sam na selu-tamo podignut-ali eto selo iz tebe-vas neće do vijeka izaći! Strahinja,priznaj i ne lupetaj nije za svaku ticu šenica-u pitanju je čuvena kotorska bolnica -kojom iz Podgorice “vladaju” tvoji istomišljenici-neke individiu istog genetskog koda?!

 7. NA KOJI GOD SAJT UDJEM, ČITAM KOMENTARE JOLA DRINJAKA-SKALA, VIJESTI ON LINE, POBJEDA, DAN, PORTAL ANALITIKA…
  VAMA JE ČOVJEČE, STVARNO DOSADNO!!!

 8. Gospodo,tema je vrlo ozbiljna i nije preporučljiva naconal-šovinističkim TAURUSIMA-rikačima-diplešama vlastele!!!!

 9. Vasilije, Grancigula, Altair, vama ni svjetski prihijatrijski stručnjaci ne mogu pomoć Nije vrijeđela na vas ona UDRI BOŽE SVUĐE SAMO NE UGLAVU. A vas po sred. Ovako vam je bolje jer možete da lupetate i da nikome ne odgovarate jer se tretirate shodno pravilima rada vašeg minijaturnog mozga.

 10. Kuku onome koga crnogorska Vlada hrani-Altair brani-a doc.dr.Radunović preko telefona,kao korupciju u ovoj bolnici,liječi-uz to i operiše,zar neVi koji duže pamtite?! No,pored svega, kotorska bolnica je nadprosječna,prije svega, zbog uposlenih(medicinsko i tehničko osoblje) i uslova u kojima žive i rade!!!!!!!!

 11. Kotorska je bolnica odraz stanja u drustvu,kakva je takva je ,bolju nemamo,a svi smo ili bili ili cemo nekad poci tamo.Daleko je od idealne,ali nijesu nista bolje ni slicne u Srbiji,Hrvatskoj,pa cak ni Italiji i mnogo sredjenijim zemljama.Mislim na drzavne bolnice dje se lijece pacijenti preko socijalnog osiguranja.Privatne su nesto drugo,kao i kod nas uostalom.Najveca vrijednost Kotorske bolnice su,jedan broj strucnih i odlicnih doktora.Svakako da ima i onih drugih,ali toga ima svudje.A sto se plata tice, i doktorskih i ostalih medicinskih radnika,kolike su im plate odlicno i previse rade.

 12. Komentarisao bih samo jednu sramotnu činjenicu da bolesničke sobe
  u Kotorskoj bolnici nemaju najobičniju vješalicu (čiviluk), o kojem bi pacijenti
  vješali svoju dnevnu odjeću.
  Umjesto toga, prinuđeni su da bade-mantile i i ostalu odjeću drže podno svog
  kreveta. (!) (!)
  O ovom problemu sam se obratio i ministru Radunoviću.
  Naravno, nije se udostojio odgovora.
  Vjerovatno za postavljanje najobičnijih čiviluka treba raspisati tender.
  A onda bi uslijedlo poništenje tendera. Pa ponavljanje istog.
  Na kraju bi ta “sitnica” koštala čitavo bogatstvo od više desetina hiljada evra!
  A sve bi to bolnički haus-majstor mogao napraviti za stotinjak evra.
  Za dr Bjeladinovića – komplimenti.

 13. Kotorska bolnica je ruglo.Nema grijanja, bolesnici se smrzavaju, od hrane ima samo jogurt i pašta, osoblje neljubazno i što je najgore nestručno,još rade u barakama, vc je katastrofa ne možete uć u njega, ne znam o čemu priča ovaj Bjeladinović

 14. Drago mi je i milo,da ce uskoro nasa bolnica postati regionalni zdrastveni centar,
  zahvaljujuci kvalitetu nasih ljekara na celu sa doktorom Bjeladinovicem.Ja sam dosta
  navukao godina i sjecam se djeda njegovoga,pokojnog Dr Boska Bjeladinovica vrsnog
  ljekara,koji je uvjek pomagao,ljececi kotorane.Zatim je dosao Dr.Niksa Bjeladinovic ocni ljekar,takodje jedan vrsni strucnjak,takodje omiljen i uvjek bio
  da pomogne,izljeci i savjet da dade.Nije cudo sto je od djeda i,oca sve ljepe vrline nasledio uz visoko strucno obrazovanje,koje praktikuje na sve bolesnike
  nasljedio.Nama na cast a njemu velika hvala,za nesebican trud.Pozdrav

 15. Hvala doktoru Bjeladinovicu mladjem na svemu dobrome. A kazu da za lijek ne treba rec hvala i ne treba se zahvaljivat. Neka mi prasta dobri doktor ali ja mu se klanjam i zahvaljujem do neba. Zivio nam dragi doktore.

 16. Sve pohvale za nasega doktora. Svaka cast. On nije trebalo polagat Hipokratovu etiku. Naslijednik je vrsnih ljekara i sto je najbitnijo eticki podobnih. On zna sto je to ETIKA I MORAL. Na hiljade ljudimA JE POMOGAO. i DOMACIM I FURESTIMA.
  NA SVOM LICNOM I ZIVOTNOM PRIMJERU JE POKAZAO KOLIKO SRCE, DUSU I HUMANIZAM POSJEDUJE TAJ COVJEK. SAMO BUDITE I DALJE TAKVI DRAGI NAS DOTURE IGI.

 17. Hvala doktoru Bjeladonoviću zajer je pravi doktor a i kuća mu ga daje. Mene je zadužio svojim odnosom i profesionalnim načinom rabote. Živjeli

 18. Ovo su komentari o onome što je život i potreba a ne politika, crkva, popovi, i ostalo.Konačno se opet javljam da napišem kako treba i o čemu javno pisati i razmišljati kada nam to ovaj radio daje kao mogućnost.

 19. Kakvo je ušno, očno pogledajte malo standard ovoga odjeljenja i bacite pogled sa skala dolje iza zgrade koja LOVANJA od smeta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].