Restrikcija vode ipak neće biti

10

Vasko Sevaljevic, drugi put

Vasko Ševaljević – novo javljanje

Kapacitet vode na izvorištu Orahovac je predhodnih dana opao sa 160-170 sekundnih litara na 130 litara vode u sekundi.

Voda je dobrog kvaliteta, ali je nema dovoljno za područje Risna, Perasta, Orahovca, Ljute, Dobrote do Starog grada, kazao nam je Vasko Ševaljević, v.d. direktora gradskog Vodovoda i podsjetio da se ostali dio kotorske opštine snabdijeva vodom iz tunela “Vrmac” i iz Regionalnog vodovoda sa kojeg kotorska opština uzima 110 sekundnih litara vode.

Na naše pitanje što je sa vodom iz Regionalnog vodovoda i zašto je ne preuzima gradski Vodovod za pomenuto područje, Ševaljević je odgovorio da i pored mogućnosti za dodatnim količinama vode, Vodovod to ne može platiti.

Međutim, došlo je u međuvremenu do dogovora sa Regionalnim vodovodom i od sjutra (19. jula) se očekuje uredno snadbijevanje vodom na čitavom području Kotora, kazao je Ševaljević.

On je objasnio da su jutros (18. jula) uradili probnu restrikciju za potrošače koji se vodom snadbijevaju iz Orahovačkog izvora.

Do restrikcija nadalje ipak neće doći, kazao je on.

Informacija koju smo dobili jutros i objavili

Opet restrikcije jer gradski Vodovod nema para za vodu iz Regionalnog vodovoda


Vasko Ševaljević

Vasko Ševaljević – prvo javljanje

Kapacitet vode na izvorištu Orahovac je predhodnih dana opao sa 160-170 sekundnih litara na 130 litara vode u sekundi.

Voda je dobrog kvaliteta, ali je nema dovoljno za područje Risna, Perasta, Orahovca, Ljute, Dobrote do Starog grada, kaže za Skala radio Vasko Ševaljević, v.d. direktora gradskog Vodovoda i podsjeća da se ostali dio kotorske opštine snabdijeva vodom iz tunela “Vrmac” i iz Regionalnog vodovoda, sa kojeg kotorska opština uzima 110 sekundnih litara vode.

Na naše pitanje što je sa vodom iz Regionalnog vodovoda i zašto je ne preuzima gradski Vodovod za potrebe pomenutog područja, Ševaljević je odgovorio da i pored mogućnosti za dodatnim količinama vode, Vodovod to ne može platiti.

Nedostajućih 20 sekundnih litara mjesečno bi koštale Vodovod preko 45 hiljada eura što bi bilo dodatno opterećenje koji i dosadašnje preuzete količine vode iz Regionalnog vodovoda ne može da izmiri iz sopstvenih sredstava.

Regionalni vodovod prijeti isključenjem, kaže Ševaljević.

Da bi se prevazišla ova situacije u Vodovodu planiraju blagu restrikciju za naselja koja su zbog smanjenog kapaciteta u Orahovcu bez vode.

Probno će se u ponedjeljak 18. jula do 13 sati isključiti područje Ljute i Kampa do naselja Sveti Matija, a od 18 sati do 23 sata bez vode će biti područja Mečerov brijeg, Zlatne njive i Tabačina.

Tokom noći biće isključeno područje Risna kako bi vodu imalo naselje Sveta Vrača.

Ovo je takozvani probni plan restrikcije, a u utorak 19. jula Vodovod će objaviti zvanično saopštenje.

10 KOMENTARI

 1. Fala Bogu da je Maja (ako je) šakom o sto presjekla ovu z ….. i da više prekinu pričati iste priče i sad kad ima vode i godinama kada je nije bilo.

 2. Bice vode,jednog dana….

  Inace samo da pozdravim Skalu i sve njene zaposlene iz Kine iz luke Sangaj. Nama pomorcima puno znacite a glas Skale cuje se preko cijelog svijeta. Provjereno!!!

 3. Što bi sad da neće bit restrikcije? Biće da je predsjednica zaprijetila nekim mjerama jer oni nju ništa ne pitaju. Pitajte nju pa ćete vidjet. Ako može neka ih sve smijeni.

 4. Vodovod ima 82% gubitaka na mreži. To je sramota i zbog toga neko treba da odgovara. Zašto vodovod ne isključi i ne pokrene krivični postupak protiv svih koji su se nelegalno priključili? Zbog čega mi plaćamo najskuplju vodu u Crnoj Gori a i kanalizaciju što je strašno i sramotno. Polovinu treba išćerat odma a druga polovina neka se dobro zamisli. Pitajte direktora što čeka? Mora nešto preduzet. Mi oćemo vodu najskuplju u regionu.

 5. Molim?!!!! O cemu se odje radi zapravo?!!!!!!!
  Jesmo li svi bili presrecni sto se spojismo na regionalni vodovod jer vise nece biti restrikcija????!!!!! Dicili smo se VELIKIM projektom!!!!
  Kakvo je ovo zezanje sad???!!!! Ko god da je odgovoran neka ga bude sramota!!!!
  Nije dosta sto placam papreno vodu nego ce mi i restrikcije opet uvest!!!!!
  Pa, stvarno ovo vise nema smisla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kome da se zalimo????!!!!! Ovo je necuveno!!!!!!

 6. Ne mogu vjerovat što ovaj narod trpi. SVAKA stvar u ovaj grad se raspada, totalno neznanje, javašluk, pljačka, neodgovornost, a narod kao ovce !!!!!
  Dabogda išli sa bidonima svaki dan po vodu, bolje niste ni zaslužili !!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].