Opet čopori pasa lutaju ulicama Kotora i susjednih mjesta

2

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Ponovo se na ulicama i naseljima Kotora, ali i u Morinju, Risnu, Lastvi Grbaljskoj pojavio veći broj pasa lutalica i pored savremenog azila u Kavču u kome je smješteno oko 170 pasa.

Čudi otkud toliki broj lutalica, koje komunalci intezivno prikupljaju, kao da ih neko dovozi iz susjednih opština, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

Komunalci će nastaviti da specijalnim vozilom, koje posjeduju, hvataju pse lutalice i da ih smiještaju u azil, koji istina ima uslove za ograničen broj napušteih životinja.

Mrdak podsjeća da su uslovi u azilu po evropskim standardima po pitanju veterinarskih usluga i neophodne njege.

2 KOMENTARI

  1. ja bi ipak provjerio ,,glasine,, da se iz azila pustaju psi na slobodu da bi ih ponovo hvatali i na njima zaradjivali pare (nadam se da su to samo glasine)

    • vjerovatno da jesu samo glasine, jer su iz azila došli na poziv mog oca i pokupili psa koji se motao kroz naselje skoro mjesec dana, bez naplacivanja usluge “hvatanja” psa! Dosli, poveli psa i gotovo. A o tome kako je jadna životinja izgledala kad ga je “gazda” ostavio, suvišno je govoriti….svako rebro mu se moglo prebrojati, pun krpelja, šugav, jadan i nesretan! A oči mu tako pametne i tople… Što bi moja baba rekla, “dabogda ti gazda takav bio, kako je vodio računa o tebi”! Užas! Čitav komšiluk mu je davao hranu i vodu jer nam ga je bilo žao, ali pomamljivali su se drugi psi u boksovima, jer je ovaj šetao okolo po čitav dan i lajao. Na kraju, azil je bio rješenje i tamo će makar imati hranu i vodu redovno. “Ljudi”, ne držite pse i mačke ako im ne možete dati način kako treba, pravite problem svima! A pri tome nemate ni duše ni srca… Stvarno jadno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].