OO DPS Kotor: U SO Kotor ne postoji parlamentarna većina

22

 

Uprkos demagoškim, politikantskim pokušajima da odbrane stanje koalicije u kojoj sada samo vještački djeluju, predstavnici lokalne vlasti u Kotoru ne mogu sakriti činjenice.

Zvanično i formalno – parlamentarna većina u lokalnom parlamentu Kotora NE POSTOJI.

Predstavnici partija na vlasti, birani od strane građana, međusobno ne komuniciraju i ne skrivaju prezir koji je samo preslikano stanje konflikta ovih subjekata na državnom nivou gdje su vječita opozicija.

Uloga vječitih gubitnika i opozicionara im, očigledno, bezrezervno pripada i u njoj se najbolje snalaze, dok je vlast za njih samo neuspješni pilot projekat iz koga bi se najradije izvukli, samo nisu sigurni kako da zadrže privilegije koje ona donosi, pa ćute i trpe i vlast i jedni druge, oglušujući se o Zakon, Statut i pravila lijepog ponašanja.

Za nevedenu bahatost vlasti nabolje govore podaci o (ne)radu lokalnog parlamenta, gdje je za 9 mjeseci okončano samo jedno skupštinsko zasjedanje, a od predviđenih 33 aktivnosti okončane samo tri!

Ovi podacu su sramni, i potvrđuju da je kotorski lokalni parlament najgori u državi!

Predsjednik nema potrebnu većinu za svoje odluke i pribjegava očajničkim potezima u nevjerici pokušavajući da “pohvata konce“, i to ne iz razloga koje oni navode.

Potrebno je pomenuti i skandaloznu odluku predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četri Opštinska preduzeća, i time obesmislio postojanje lokalnog parlamenta.

Potpuno rasulo i gubitak kontrole nad upravljanjem Opštinom su već zvanični problem nad kojim možemo samo da žalimo, zbog svog grada i sugrađana, i da se nadamo da će u najskorijem roku javnost dobiti dobro obrazloženje za ove postupke – u vidu priznanja, a potom i vanrednih izbora, kaže se u saopštenju Informativne službe OO DPS Kotor dostavljenog Skala radiju.

22 KOMENTARI

 1. Evo jedna ideja za sve odbornike u SO a pogotovo važi za odbornike DPS-a,pošto non stop pišu saopštenja o neodržavanju skupštine,nek se njih 12 odrekne mjesečne naknade u iznosu 200eura mjesečno X 10mjeseci to dođe 24,000eura i to lijepo dati nekoj NVO za neke humane projekte ili da doniraju za izgradnju sporstske hale u Škaljare ili za rekonstrukciju bazena.Pa nek onda pokažu kako brinu za grad i građane našega grada.

  • A što se ne bi svi odrekli nego DPS prozivaš?Muka a?Još malo pa papila maka.Kratko trajalo. Kakvi ste i previše rogovi zapetljani. Dobićete uskoro po zaslugama-nogu!

   • Ja lijepo napisao svi ali izgleda ti ili ta šta si već čitaš samo dio komentara a ne čitav komentar,pa bih te ili ta najljepše zamolio da naredni put pročitaš cio komentar.Hvala Unaprijed.

 2. ali ovim ljudima sto nam sada vode opstinu sve prolazi…nista ne rade po zakonu, arogantni su, lažljivi, neprostojni…i nikome to ne smeta….počinjem da im se divim koliko su sposobni da prikriju svoja nedjela i nerad 🙁

 3. E da je samo 59400,00 eurica, dje su ti tu plate i doprinosi za tetu Dragicu i partijski zaposlenu Mršulju, uz još 4 radnika u SO Kotor dolazimo do cifre i do 150000,00 e, ali ne znam za šta? Jedina olaksavajuca okolnost je sto se trosi manje papira jer skupstina je bila jedna cijela i par krnjih tako da se i voda malo popilo, a ne papira stampalo. Na kraju krajeva Dragica se vazda zalila na obilni materijal u prethodnom mandatu pa je odlucila izgleda i to da rijesi. Da li je ovakav (NE)rad SO Kotor i samo 1 okoncana skupstina treba da kostaju nas gradjane toliko? Napomene radi: Niti jedan Predsjednik SO Kotor iz DPS-a nikada ranije nije uzimao platu vec je funkciju Predsjednika obavljao volonterski, kako zakon i predvidja za pravilo…

 4. Još malo blejanja pa će ova jadna vlast poć u viječiti zaborav. Ostaće samo šporkeca za njima. DPS će ponovo imat apsolutnu većinu u Kotor!

  • …”u kolovozu-putuju “prosrpske vlasti Boca de Cattaro”..od Kufina do Prevlake-a brez Prevlake..Bogu mi “potrefi” ka sa “rasporadajom-konfesije.. “Crmničkog privrednog čuda-Aerodromi crne gore”-ka konfekcija “Jadran Perast”…Ajd polako-čekaju vas bekice i koze na Praćišta-pa pasite dok ne dočekate “smjenu vlasti”- većinskog naroda Boce de Cattaro..e bo…? Eli vi bogu ti..rodila salata-na livade Lipovčeve-u Škaljare…?

 5. Lako je da je samo 59400, nego iz budzeta treba jos izdvojiti platu za Dragicu sa doprinosima, za Mršulju sa doprinosima, pa jos i za 4 radnika u sluzbi SO Kotor. To je slobodnom procjenom na godisnjenom nivou oko 150000.00 eura, a eto s obzirom da je jedna sjednica godisnje usteđećemo na papir od materijala i one vode sto piju kad dodju.
  Da li ovakav nerad SO Kotor i samo 1 okoncana sjednica treba da kostaju toliko?
  Napomene radi: Niti jedan Predsjednik SO Kotor iz DPS-a nikada nije uzimao platu vec je funkciju Predsjednika obavljao volonterski, kako Zakon i predvidja za pravilo.

  • Ao kakav argument
   I kakva laz
   Uostalom….u pg tvoji drugari parlament bojkotuju…Ljuta otrijezni se kad pises komentare

   • Trjezan je Ljuta kad koristoljubi URA partiju i demoNkrate. Trjezan je vazda da se nakoristi. U međuvremenu je pijan kao radaca! Vidi mu nos i obraz crvena šporkeca! Danas će kiša kažu prognozeri. Pazi Ljuta ako ti zagrmi više kuće!

   • JAVA MUTI PAMET I TRIJEZNOM I PJANOM KAD SU ŠOLDI PITANJE! PUŠTI SE SUMATRA TEORIJE! MALO JE POŠTENIH I POLUPOŠTENIH. LOPOVA I SUPERLOPOVA KOLKO OĆEŠ. NIJESU SVIJESNI DA KAZNA ČEKA!

 6. …sa simitorija-“GRACKOPRIVATNO-g PARKING-a…-livade Lipovca…JUGOOCEANIJE i TUP FJORD-a”…đe počivaju “DJELA”-pasane vlasti-ustoličene na staru srpsku godinu…14/15 siječnja(sječe kneževa).1989 godine…u gradu od Starina-kojeg /ne/bi poznali..i okupatori NEMANJIĆI-da se pridignu iz groba…i šljegnu na more…s’brda-gore..na još gore..?

  • Fali ti da vedriš, oblačiš i u vojsku šalješ kako tebi odgovara. Prošla su ta vremena Jole, kad si po kazni slao po cijeloj SFRJ one koji ti nisu bili po volji, a ti kod ljubavnice u Dobrotu išao. Utuli se više, odmaraj i pusti omladinu da sami nešto rade i idu dalje.

   • Ck svaka čast na komentaru.
    To je istina koji mnogi ne znaju ili ne žele da znaju. Brane ga oni, kojima je u to vrjeme dobro bilo i kojima je Jole usluge činio.
    Sigurno, neka pusti mladost da diše i neka svrati do šnajderice jer su mu gaće okraćale.
    Čudo jedno kako ovaj čovjek u poznim godinama raste.
    “KAO IZ GO.ANA”

    • …sa/iz potoka ZVIJER onjaka-sa dna od dna Škaljara.!…Nije “KAO”..jerbo vas- vaš jezik navodi na “šedi krivio zbori pravo”-vi ste odista IZ GO.ANA..nikli-obiteljskim zaslugama-sa potoka ZVIJERI onjaka…iz vremena kad su vam preci-“baba darodavka šljega” pod “teretom-senca DNK”.u Boku Dukljansku-CRNOGORSKU u vrijeme okupacije Austrijana/1817-1918.godina-u čoporima kopiladi bečkih konjušara-via west ercegovanije..sela HUMAC-općina današnja Široki(vaše osobeno kazivanje-o vašem podrijetlu-na ovaj Portal-2011.godine…!)..jer za “kvalitet-robe najbitnije je “podrijetlo..podneblje”-brez dvojbe ?!

  • Još malo i GOTOVO! Ne mogu oni Milu i DPSu ni da opepele. Samo su sprdnju od sebe učinjeli a nas unazadili.

 7. wow
  dakle 9 mjeseci x 33 odbornika x 200€ mjesecno = 59,400 € !!!
  za samo jedno zasjedanje potrošeno para od nas građana
  misli li predsjednica Dragica ovo da objasni?!?!?!?!?

  • PAZI SAD OVO samo naknada Predsjednici SO Kotor Dragici Perovic i Sekretarki SO Kotor Maji Mrsulji, obje iz DF-a kosta gradjane Kotora preko 50.000 € godisnje, plus plate 4 sluzbenika SO Kotor koje iznose oko 35.000 € i navedenih 59.000€ za odbornike iznose oko cca 150.000€ bez troskova potrosnog materijala stampe i komunalija.
   Da li ovakav nerad SO Kotor i samo 1 okoncana sjednica treba da kostaju toliko?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].