Omladinska politika prioritet

0
Kotor

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

Zapošljavanje i obrazovanje mladih i ove godine je akcenat omladinske politike koju sprovodi opštinski Savjet za mlade.

U februaru će ovaj Savjet koji je formirala gradonačelnica Kotora Marija Ćatović organizovati Info dan za kotorske srednjoškolce čiji je cilj  predstavljanje studenata sa različitih fakulteta u Crnoj Gori kako bi srednjoškolcima prenijeli svoja iskustva vezana za studije i interesovanje za pojedine fakultete.

Ovo je za Skala radio saopštila Madalena Jovanović, savjetnica za omladinsku politiku u opštinskom Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti.

Takođe je tokom narednog mjeseca planirana i radionica za zapošljavanje mladih na kojoj se uči način pisanja CV-ja, zatim motivacionog pisma za pripremu intervjua, prilikom konkurisanja za posao.

Ove aktivnosti su u saradnji sa NVO  Turist čiji je predstavnik član opštinskog Savjeta za mlade.

Opština Kotor je takođe i putem konkursa za raspodjelu sredstava tradiconalnim i ostalim nevladinim organizacijama uvrstila omladinsku politiku kao prioritetnu oblast, pa su prošle godine dvije Nevladine organizacije po tom osnovu dobile sredstva.

To su NVO Šjore od mota za projekat “Mladi spremaju za vas” i NVO Turist za projekat “Summer job”, kazala je Jovanovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].