Oktobarska kartolina iz Herceg-Novog

1
Herceg Novi

Jasmina Bjelica

Jasmina Bjelica

Možda bi se moglo reći da će u gradu pod Orjenom krenuti ovih oktobarskih dana ona poznata bokeška fjaka, ali nije tako.

Pijaca u Herceg Novom iako važi za jednu od najskupljih u zemlji vrvi od vrijednih domaćića jer valja po nešto pripraviti za zimu, kaže za Skala radio, prenoseći atmosferu iz Novoga Jasmina Bjelica novinarka Radio Jadrana.

Nije kao što je nekada bilo kada je vazduh mirisao na pečene balancane, pamidore i papriku, ali su borse pune jesenjih plodova.

Crvene se i žute novske bašte od šipaka i mandarina i mame mlađariju na grijeh od vajkada jer nema ništa slađe od komšijskog voća.

Idiličnu sliku iz Herceg Novog ruše zvuci započetih građevinskih radova. Počelo je dugo najavljivano rušenje 45 godina starog hotela “Tamaris” u Igalu, mehanizacija se zahuktava i na bazenu na Škveru, a radova je bilo i na putu ka Orjenu pred prvi snijeg.

Udruženje profesionalnih ribara na moru “Škver” organizovalo je još jednu ekološku akciju čišćenja podmorja gradske luke u kojoj su pored 20 etak ribara sa pet barki učestvovali i ronioci i izvađeno je oko 5 tona različitog otpada.

Trpi more sve a najviše one koji od njega žive, primjećuje Bjelica.

Tako nekako teku oktobraski dani, bez preše na po malo zubatom suncu, ispija se čemeruša, a teme ća ćakule u Gradskoj kafani ili na trgu su raznovrsne – od mogućih ulaganja u Institut “Dr Simo Milošević” – kralja cukra Koleta do najvjerovatnije, najvrelije, a to je imovinsko vlasnička peripetija između Muzičke škole i Hercegnovskog pozorišta, zaklučuje Bjelica.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].