Okrugli sto o Prostorno urbanističkom planu opštine Kotor

8
sa Okruglog stola

Peđa Milović i Marija Ćatović

U palati Bizanti danas je održan okrugli sto na temu Prostorno urbanističkog plana opštine Kotor.

Obrađivač plana je AG INFOPLAN d.o.o. iz Nikšića, a odgovorni planer je je Zoran Todorović.

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović je inicirala Okrugli sto kako bi direktori i predstavnici Javnih ustanova i preduzeća, sekretari opštinskih sekretarijata, nevladinih organizacija, naučnih, kulturnih i javnih radnika, predstavnici medija dali svoje sugestije i prijedloge na plan.

Gradonačelnica je kazala da će nakon Okruglog stola, ako se ukaže potreba biti organizovan još jedan prije Javne rasprave.

Direktor Infoplana Peđa Milović, koji je ujedno i koordinator projekta ukazao je na složenost Plana i potrebu da se sačuva prostor koliko je moguće više.

Kotor je grad pod zaštitom Svjetske kulturne i prirodne baštine i prema njemu se  treba odnositi sa posebnom pažnjom, kazao je Milović.

Što se zaobilaznice tiče Milović je za Skala radio kazao da je obrađivač uzeo u razmatranje ovo izuzetno važno pitanje za Kotor i da se nada da će se zaobilaznica u što skorijem vremenu realizovati.

Primijetno je bilo odsustvo predstavnika Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Kotor.

veliko interesovanje za Prostorni plan

8 KOMENTARI

  1. da, pravo pitanje i prava stvar da Skala dotakne malo pravo istrazivacko novinarstvo. ko su ljudi koji nam “strucno crtaju ” mape i do kojih obican gradjanin tesko dopire.

  2. Mogla bi Skala da ispita ko je ovaj gospodin Milović i koje je stručne sperme tj. što je po zanimanju kad se tako uspiješno bavi planiranjem, …, hvala unaprijed!

  3. Super, ovo je jedna lijepa vijest. Kotoru trebaju planska dokumenta ali i konkretni projekti od kojih je zaobilaznica svakako najvaznija. Zasto nije bilo predstavnika Regionalnog zavoda za zastitu spomenika? Da li ta institucija jos postoji ili oni bas nemaju hrabrosti da u razmjeni argumenata zastupaju svoje stavove!

    • Pitanje je OK. Znamo zasto oni ne dolaze. nemaju se oni sto nadmudrivat sa svima koji su tu bili. Doci ce njima na sto /na noge/ svi buduci planovi, pa ce oni po svome arsinu, pecatiti kako im je drago, a ostatak druzine neka se pushi.

  4. i sta mi imamo od tog plana?zasto ga ne predstave javnosti?sto se tice obilaznice pocece da je rade al malo juce!

    • A moj shor Eustahije / ili ti ga Sveti Stasije/ sto niste prosetali do dvorane tamo kad je prestavljan, mogli ste makar vidjet i slusat sto govore. Nastup je bio javan. Kad bi svi cesce bili prisutni, znali bi i oni nasi rukovodioci, da je narod zainteresovan i da ce napadati plan kad god je na javnoj raspravi. U Kotoru se jos uvjek vazi sto ej reko i mislio Pero Petrovic, ili Marko Markovic i sto je sinoc reko, i neka joj je reko i svaka mu se pozlatila…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].