Održivo upravljanje otpadom

0

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Projekat pod nazivom održivo upravljanje otpadom u  pograničnom području  Bosne i Hercegovine i Crne  Gore u skladu sa standardima Evropske unije, tema je sastanka koji je održan u Trebinju.

Ovaj projekat je finansiran od strane IPA fonda-prekogranična saradnja, kaže za Skala radio Ljilja Radunović, predsjednica Eko centra “Delfin” iz Kotora, koja je sa direktorom kotorskog Komunalnog preduzeća prisustvovala ovom sastanku.

Zaključeno je da se u narednih 15 dana formiraju sektorske radne grupe.

U ovom projektu sa crnogorske strane su uključeni Kotor, Herceg Novi, Nikšić i Plužine.

Do kraja maja potrebno je uraditi analizu stanja u oblasti odlaganja otpada, a to znači analizu zakonodavstva, republičke i državne strategije upravljanja otpadom, rad komunalnih inspekcija, analiza upravljanja otpadom – tipovi i količina, deponije i njihova lokacija, divlje deponije, rekla je ona.

Ova analiza će predstavljati bazu podataka i preporuka za buduće akcije i projekte, uključujući i njihovo finansiranje kada je u pitanju odlaganje otpada u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kazala je Radunovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].