Održan sastanak predstavnika poslaničkih klubova sa Krivokapićem: Neće biti više zapošljavanja po partijskoj knjižici

1
sa sastanka (foto: CdM)

Predstavnici poslaničkih klubova parlamentarne većine sastali su se danas sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem kako bi se razjasnila preostala pitanja vezana za delegiranje kadrova po dubini u novoj državnoj administraciji.

Zaključak sastanka je da  je dogovoreno da se pristupi “demontaži DPS sistema”, kao i da oni državni službenici koji su glasači DPS-a ne treba da brinu za radno mjesto ako dobro rade svoj posao. Najavljeno je da će izmjena Zakona o javnim službenicima i namješenicima biti urađena do kraja godine.

“Završili smo važan sastanak. Napravili smo dogovor da pristupimo demontaži DPS sistema, način zapošljavanja kakav je imao DPS, korupciju i nepotizam i krenemo u novu epizodu za Crnu Goru. Pristupićemo zakonskom rješenju da svi rukovodeći kadrovi u upravama, preduzećima prođu jednu vrstu reizbora, da se ponovo provjere njihove reference i uđu u takmičenje sa svim građanima koji imaju reference, ali ovog puta bez onoga da moraju da imaju knjižicu DPS-a”, kazao je novinarima nakon sastanka Slaven Radunović iz DF-a.

Prema njegovim riječima ovo je novina i nešto što su dužni građanima.

“Može da “preživi” na poslu i neko ko je bio za DPS ako dobro radi svoj posao. Izmjene Zakona o javnim službenicima i namješenicima uradićemo do Nove godine. Mandatar će nam ispostaviti sastav kabineta i program buduće Vlade”, rekao je Radunović.

Radunović pojašnajva da današnji dogovor podrazumijeva donošenje izmjena Zakona da bi se omogućio proces provjere sadašnjih nosilaca državnih funkcija ispod mjesta državnih sekretara.

“Oni bi ponovo konkurisali za ta mjesta, zajedno sa svim građanima koji to žele. Partije će od svojih ljudi koji imaju reference za mjesta u administraciji tražiti da se prijave na konkurs”, zaključio je on.

Sastanku sa mandatarom prisustvovali su Dragan Ivanović (SNP), Boris Bogdanović (Demokrate), Miloš Konatar (GP URA), Slaven Radunović (DF), Branka Bošnjak (PzP).

Nova vlada trebalo bi da bude izabrana na sjednici crnogorskog parlamenta koja je zakazana za 2. decembar.

M.Dušević

CdM

1 KOMENTAR

  1. Oće, oće, “oče Naš”, po brojanicama i
    razvardanijem molebanima, pod nadzorom Zokija iz Naselja, i raznoh izdušenijeh šuštera, alla Mata !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].