Određivanje lokacija za marikulturu na Crnogorskom primorju

2
Institut za biologiju mora u Kotoru

Milica Mandić

Milica Mandić

Određivanje indikatora u marikulturi i identifikacija lokacija na otvorenom moru Crnogorskog primorja za marikulturu, teme su radionice koja će se održati od  9. do 12. jula u kotorskom Institutu za biologiju mora.

Ova radionica se realizuje u saradnji sa FAO – organizacijom Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu i pozvane su nadležne instutucije, Nevladine organizacije, naučni radnici i svi koji će ubuduće biti uključeni u program marikulture Crne Gore, kazala je za Skala radio dr Milica Mandić iz Instituta za biologiju mora.

Ona je podsjetila na rekonstruisano uzgajališta mušulja ispred Instituta u kojem su školjke dostigle konzumnu veličinu i spremne su za jelo.

Mušulje su nasađene u oktobru prošle godine i prve su sada spremne za konzumaciju, ali kako one različito rastu, jedanput je urađeno njihovo rasađivanje, to jest odvojene su krupnije jedinske od sitnijih.

“Na uzgajalištu je deset bova koje imaju skoro stotinu pletenica mušulja. Samo na jednoj pletenici je oko 15 kila”, objašnjava Mandićeva.

2 KOMENTARI

  1. Ne ko ce ižešt tija mušalja no đe ćemo u zaljev odredit lokaciju za bačanje smeta i đubara, barem da se bača na jedno mjesto a ne svuđe u more pa ni je ondar drugi kriv kada se u ljeto pojavu boleštine stomačne i kožne pa se čudimo. A vi mene đe ćemo odredit lokaciju za marikulturu, NO ĐEĆEMO LOKACIJU ZA LIČNU KULTURU ZAIME BOGA. Skroz smo poluđeli i išempjali.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].