Odbornici SO Kotor pitaju izvršnu vlast

5
odbornici SO Kotor

Odbornička pitanja

Obornike kotorskog parlamenta na posljednjoj sjednici interesovale su brojne teme iz života grada.

Oborničko pitanje Vida Draškovića, odbornika LP glasi koliko je sjednica održao novi Odbor direktora AD Luka Kotor i koje je odluke donio s obzirom da ističe rok koncesije koja je data Luci Kotor.

Takođe Draškovića interesuje što je izvršna vlast preuzela da zaštiti svoje interese u Luci AD Kotor i koliko sredstava u toku godine će Luka preusmjeriti u Lučku upravu i đe se ta sredstva planiraju utrošiti.

Odbornik Vladimir Potpara (Demokarstki front) je pitao predsjednika opštine i Direkciju za uređenje i izgradnju Kotora ko će se upisati kao nosilac prava svojine kod Uprave za nekretnine po završetku izgradnje sportske dvorane u Škaljarima i dobijanja upotrebne dozvole.

On traži da se precizno navedu članovi ugovora između Resursnog centra, Opštine i Vlade koji regulišu ovaj problem.

Potpara takođe pita koliko je opština Kotor iz budžeta od početka radova do danas izdvojila za gradnjnu sportske dvorane, koliko je do sada urađeno i koji je ukupan iznos za zadnju situaciju, kao i koliko je Vlada od početka radova do danas uplatila sredstva na ime gradnje sportske dvorane.

Mićo Dobriša (SNP) pitao je koliko ima zaposlenih radnika i funkcionera u organima lokalne samouprave, u JU Kulturni centar “Nikola Đurković“, JU Muzeji Kotor, Luci Kotor, Komunalnom i gradskom Vodovodu koji su u radnom odnosu, a da istovremeno primaju penziju ostvarenu u prethodnom periodu.

Na ova pitanja Dobriša je kazao da je dobio pojedinačne odgovore od kojih se neki matematički ne slažu kao u Luci u kojoj kažu radi pet penzionera, u preduzeću Vodovod i kanalizacija na odgovornom mjestu šefa računovodstva takođe je penzioner, u Kulturnom centru kažu da nemaju penzionera na platnom spisku, u Muzeju takođe.

U organima lokalne samouprave je 205 zaposlenih, jedno lice, potpredsjednik opštine je penzioner, i to bi bilo dobro da je tako, ali u tu informacija sumnja, kako je kazao odbornik Dobriša.

Dragica Perović, odbornica Srpske narodne stranke  je odborničko pitanje postavila odgovornima u preduzeću Vodovod i kanalizacija da li će i kada osposobiti i stavitu u funkciju postojeće hidrante u Novom naselju u Škaljarima.

Hidranti su izgrađeni kad i samo naselje 80-ih godina, a posljednjih desetak i više godina nijesu u funkciji.

O nužnosti rješavanja ovog problema ne treba posebno govoriti ako se zna da je ovo montažno naselje na nepristupačnom terenu, koje je u slučaju požara nedostupno za brzu i efikasnu intervenciju vatrogasnih vozila.

U ovom slučaju uloga hidranata bi bila od presudnog značaja.

Perovićeva je nadalje pitala Direkciju za uređenje grada da li će i kada će se oglasne table po gradu ne samo u užem centru već i po periferiji dovesi u pristojno stanje, obzirom da u sadašnjem stanju nijesu primjerene imidžu grada Kotora.

Slaven Manojlović, odbornik DPS-a pitao je Turističku organizaciju zašto se ne valorizuje arheološko nalazište na Gurdiću u blizini supermarketa “Roda“, smtarajući da bi ovaj lokalitet bio veoma atraktivan za turiste.

On takođe pita kotorsku Policiju koliko je ukradeno vanbrodskih motora sa barki ovoga ljeta i da li je po tom pitanju išta urađeno.

5 KOMENTARI

  1. Jedina sprdnja su ovi sto cijeli život komentarišu i kritikuju, a pri tome ne rade ništa i ničim ne prinose zajednici! Milo mi je vidjet što više mladog naroda u odbornike i da su domaće životinje, bilo koja partija da je u pitanju,pa ako griješe bar nam niko ne kroji kapu sa strane!!! Ma da ponekad ovi sa strane više vole Kotor od nas samih

  2. kakvih ovđe sve genija ima iza DPS maske. Maškarada je sve a direktiorice i to nekih kulturnih ustanova i ostali tzv. intelektualci ali zato revnosni odbornici ni padeže nijesu savladali. OPŠTA SPRDNJA našto je Kotor spao.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].