Odbornici SNP-a u Kotoru napustili ovu partiju i osnovali Klub „Nama možete vjerovati – dr Branko Baćo Ivanović“

10
dr Branko Baćo Ivanović

Dosadašnji odbornici Socijalističke narodne partije u SO Kotor Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik, zvanično su danas obavijestili rukovodstvo lokalnog parlamenta da su vratili članske karte te stranke i da više nijesu Klub odbornika SNP-a.

Oni su formirali novi Klub odbornika koji od danas nosi naziv Klub odbornika „Nama možete vjerovati – dr Branko Baćo Ivanović“, čime je postalo jasno da SNP više nema odbornike u kotorskom parlamentu.

Odbornici Vukšiš, Dobriša i Sindik su istovremeno obavijestili predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da napuštaju članstvo u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore, odnosno da vraćaju članske karte partije koju su osnivali.

Novi Klub odbornika u kotorskom parlamentu nosi ime dr Branka Baća Ivanovića, jednog od osnivača partije i čovjeka za čiji je autoritet, političko znanje ali i ugled koji uživa u Kotoru i Crnoj Gori vezan uspeh SNP-a.

Dr Ivanović je ostao dosljedan svojim uvjerenjima i nakon podjele u DPS-u. Smijenjen je sa mjesta predsjednika opštine samo zbog toga što je princip poštovanja demokratskih tekovina u koje je vjerovao stavio visoko iznad ličnih motiva opstanka na vlasti.

Dr Baćo Ivanović je, slijedeći svoja ubjeđenja sebe pomjerao iz prvih redova partijskog državnog vrha. Važan mu je bio, baš kao što je ga je to motivisalo i ovom prilikom, da uspjeh partije bude na prvom mjestu i da rezultati budu vidljivi svima. Vjerovanja onih koji mu poklanjaju povjerenje su ostala ista, što će se pokazati u periodu koji slijedi.

Odbornici Vukšiš, Dobriša i Sindik su Jokoviću, između ostalog poručili:

Podsjećamo Vas da je izborna lista SNP na lokalnim izborima u Kotoru upravo nosila naziv „Nama možete vjerovati – SNP – dr Branko Baćo Ivanović“, da smo samostalno izašli na izbore i ostvarili rezultat uprkos negativnom efektu koalicije „Ključ“,  koju ste na državnom nivou zdušno podržali i Vi i cijelo Vaše – novo rukovodstvo SNP, zajedno sa bivšim predsjednikom SNP CG, Srđanom Milićem, kao i sa sadašnjem predsjednikom kotorskog SNP, Ljubenkom Borovićem.

Mi smo se, za razliku od vas, oštro protivili toj koaliciji. Vrijeme je još jednom pokazalo da je majstorsko rešeto pošto su rezultat koalicije „Ključ“, kao i naš rezultat ostvaren samostalnim nastupom u Kotoru – pokazali ko je bio u pravu.

I tada i sada, na različit način smo se odnosili prema članovima SNP u Kotoru. Mi, s namjerom da ispunimo njihova očekivanja i da ih možemo uvijek pogledati u oči, a vi sa konkretnim ciljem koji je često bio protiv kotorskog odbora, odnosno nerijetko diktiran van SNP-a od strane naših osvjedočenih političkih protivnika.

Danas, nakon što smo i mi, i cjelokupna javnost i članstvo SNP u Kotoru, iz medija upoznati da je Vaš predsjednik Opštinskog odbora Ljubenko Borović, glasovima novoformirane vlasti u Kotoru (DPS-SD-HGI-LP-Bruna Lončarević), izabran za člana Žirija za dodjelu novembarske nagrade i to na njegov zahtjev, a da je Vaša potpredsjednica Asocijacije žena SNP i članica vašeg Opštinskog odbora SNP Kotor, izabrana iz kvote DPS-a za članicu Izvršnog odbora Turističke organizacije, čime su prekinuli bojkot parlamenta u Kotoru i dali legitimitet politički nelegitimnoj većini, shvatili smo da ne postoji način da sačuvamo kredibilitet imena SNP-a, jer ste ga Vi i Vaši kadrovi ovim postupkom u Kotoru nepovratno narušili.

Zato danas, teška srca, čuvajući od skrnavljenja ideju zbog koje smo davne 1998. godine osnovali SNP, vraćamo članske karte SNP-a, sigurni da jedino tako možemo ostati dosledni pred našim članovima i biračima, koji su upravo zato što su znali da se nama može vjerovati, glasali našu partiju.

U zadnjih nekoliko mjeseci više puta smo u medijima pročitali da ste nas isključili iz partije ili da smo se, zamislite, „sami isključili“. Jedino što nikada nismo pročitali, niti dobili jeste upravo odluka o isključenju koja je, po Statutu partije, obavezna.

Podsjećamo da u Statutu SNP, član 17 stav 7, 8 i 9, jasno stoji: „Odluku o isključenju donosi nadležni opštinski odbor Partije. Protiv odluke o isključenju može se izjaviti žalba Statutarnoj komisiji Partije u roku od 15 dana od dana prijema odluke o isključenju. Odluku po žalbi donosi Statutarna komisija“.

Dakle, niko od nas nikada nije dobio odluku o isključenju, što tumačimo na tri moguća načina – ili je nikada niste ni napisali jer ste svjesni da nema nijednog Statutom propisanog osnova za isključenje iz članstva ili odavno niste imali kontakta sa Statutom SNP, pa ne znate kakva je procedura, ili  ne umijete da napišete odluku, što je i logično, jer je nemate na čemu zasnovati.

Današnjim činom napuštanja članstva u partiji oslobađamo Vas potrebe da obmanjujute javnost o našem statusu u SNP-u i odustajemo od namjere da Vas učimo Statutu, jer ste nepopravljivo oskrnavili i Statut, i Program i časno ime SNP-a.

Istina i pravda i danas su, kao i 1998. godine, naše ideje vodilje. Nažalost, one više ne stanuju u SNP, pa zato ni nama više nije mjesto tamo, navodi se u saopštenju SNP-a koje je proslijeđeno Skala radiju.

Pismo predsjedniku Jokoviću potpisali su: dr Branko Baćo Ivanović, jedan od osnivača SNP-a, i odbornici u SO Kotor Milorad Vukšić, Aleksandra Sindik i Mićo Dobriša.

10 KOMENTARI

 1. Ljubenko Boroviću nijesi ni mali prst jedne ruke
  Branka Baća Ivanovića
  Ajde za Plevlja pa tamo organizuj opštinske odbore.

 2. Zasto nova vlast DPS i drugarice ne skine ove vjerujuce iz Luke koji zadrzase mandate SNP….kakva se to kupovina desila?

 3. …da ovo ne pišu djeca ove osnovne škole-nego neke ljubonezgodne ALAPAČE ..SA BRDA ŠLJEGLE ZA BEKICAMA- na SVETU VRALU….POD ŠANTULJU…

 4. …svi su ioni izašli-ispiljeni iz DrPi Seveto …sve što za nbe sNIJE SVEZANO…RAČUNAJUĆI VRIJEME U kOTORU…(JEDINI GRAD U SR Croj Gori)KOJI JE NA PJACE-PJACETE PAO (OBUERDALI GA-ULIČARI!!!) U ABlejalici-KONTRAREVOLUCIJI 1989…NA STARU SRPSKU GODINU (LUČAJNO SE TREFILO( TAKO SU PLANIRALE VOĐE “Marica i ivica” I OSTALI PUON-ni- KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA I EGOVIH ČARNO-RPSKIH pion-a MoMiMarvi-ća.. U RANU ZORU U ODAJAMA sEKRETARIJATA ZA ono I dasz kOTORA GRADA-KOEGA SU UVIJEK U OKUPACIAMA ČUVALI I SAČUVALI okupatori-RAČUNAJUĆI VRIJEE OD okupatora nEMAJIĆA…DO DANA DANJEGA?

 5. Ljubeeenko sa svojom braćom taman glasova koliko im treba da se maknu sa političke scene u Kotoru.
  Nije bio loš nastavnik.Tek da je to ostao.

  • Da ljubenko ali DRAGIŠA koji je osnovce tukao šakama u glavu, čupao kosu, pojedine glavom o tablu skoro da je krv isla !!! i ovo treba reci da se zna dobro !!! a tek kada je koleginicu iz biologije udario stolicom po glavi i to mučki i sramotno zato sto su dijelili laboratoriju ?? BOG ĆE MU SUDIT I TE KAKO

 6. Držite se vi uličara sa kojima ste ostali pa cete izgubit i ovo jada sto ste imali.
  Baćo bi i skupio glasove od Kotorana ali ovome narodu Baranka nije pri srcu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].