Odbornici Demokratskog fronta napustili sjednicu kotorskog parlamenta

5
Nikola Bukilica

Nikola Bukilica

Nikola Bukilica

Na drugom zasijedanju kotorskog parlamenta u novom sazivu, nakon imenovanja Duške Banićević za sekretarku Skupštine opštine, juče je prilikom izbora članova skupštinskih odbora i radnih tijela, u ime Demokratskog fronta odbornik Branko Kovačević zahtijevao, kako je kazao u ime opozicije, a shodno volji građana i izbornom rezultatu prema kojem vladajuća koalicija u Kotoru ima 18, a opozicija 15 odbornika, da opoziciji treba da pripadnu tri predsjednika skupštinskih radnih tijela.

Budući da skupštinska većina nije prihvatila ovaj prijedlog, nakon više pauza i pregovora, odbornici Demokratskog fronta su napustili sjednicu.

Podsjećamo, u Odboru za statut i propise predsjednica je Dragica Perović koja je predsjednica DSS, a na čelu Odbora za društvene djelatnosti je  Ljubenko Borović iz SNP, dakle dva predsjednička mjesta iz redova opozicije.

Za komentar smo pozvali Nikolu Bukilicu, predsjednika Skupštine opštine Kotor.

Prvi put u kotorskom parlamentu opozicija pored članova  u skupštinskim radnim tijelima zauzima i dva mjesta predsjednika radnih tijela, kazao je Bukilica za Skala radio.

On je podsjetio da u Herceg Novom, na primjer, gdje je na vlasti opozicija na državnom nivou u skupštinskim radnim tijelima lokalnoj opoziciji pripalo je samo jedno mjesto.

Naravno, Kotor ne treba upoređivati sa drugima, Kotor treba da prednjači jer mu i pripada takvo mjesto u Boki, kazao je Bukilica.

Njegov prijedlog je da, ako je potrebno pored pomenuta dva predsjednička mjesta iz redova opozicije, u radnim tijelima SO Kotor, Demokratski front dobije predsjedničko mjesto u radnim tijelima, jer je njegov lični stav, kako je kazao, da nije bitno da li je neko član ili predsjednik Odbora, već je važna stručnost, kompetentnost i posebno sklonost pojedinih odbornika za obavljanje poslova iz nadležnosti pojedinih radnih tijela, zaključio je Bukilica.

Da li će ovaj stav prihvatiti većina ostaje da se vidi u nastavku zasijedanja kotorske opštinske skupštine.

5 KOMENTARI

  1. Jesu li ovo isti odbornici od prije 2000 godina. vazda isti. Ako ne u onom a ono u ovom sazivu.Postavka je ista i tako iljadama godina. Tu i tamo po neko novi ali jedva da proviruju. Vidim štihove,koji su i do sada čudo učinjeli u skupštini, politici na radnim mjestima . Sve genije do genija. Đe smo došli,ima li u Kotoru učene mladosti. Ima li novih, svježih snaga koji nijesu potrošeni i partijski poslušnici. Što je ovo jado crni?

  2. Previše ste fini gospodine NIkola za ovu felu koju vidom na fotografijama ovog medija.Teško ćete sa ovim sastavom . malo je izuzetaka vjerujte u ovim redovima koji su Vama slični.Bog vam bio u pomoć!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].