Odbojkaški savez neće mijenjati odluku, kraj sezone definitivan

0

 

Iako se stvaraju uslovi da od juna krenu sportska takmičenja u Crnoj Gori, Odbojkaški savez neće promijeniti ranije donesenu odluku u vezi sa prekidom Prve lige.

S druge strane, nakon konsultacija sa klubovima, Upravni odbor OSCG je odlučio da nacionalni Kup odloži za jesen, uoči starta nove sezone.

“Odbojkaški savez je od početka proglašenja pandemije komunicirao sa klubovima i osluškivao kakve su preporuke NKT i mislim da smo na kraju donijeli jednu realnu odluku. Procjena je bila da se na osnovu velike pauze u trenažnom procesu i upitnosti kako će da izgleda novi početak trenažnog procesa, jer su preporuke za fizičku distancu, a to u kolektivnom sportu nije realno. Mi smo naravno anketirali sve klubove i donijeli smo jednu zajedničku odluku da se prekine prvenstvo, da se proglase šampioni na osnovu postignutih rezultata u ligaškom dijelu takmičenja”, rekao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Pajković je najavio da će Savez pomoći odbojkaškim klubovima.

“Upravni odbor OSCG je donio odluku o promjeni programa aktivnosti za prvih šest mjeseci, poslali smo Ministarstvu sporta i mladih na saglasnost. Ideja je da se finansijski pomogne klubovima i da se preusmjere sredstva sa nerealizovanih aktivnosti. Mi smo donijeli odluku i poslali na saglasnost Ministarstvu, čim dobijemo istu, sredstva ćemo uplatiti klubovima”, najavio je prvi čovjek OSCG.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].