Odakle se rombun čisti

1
sportski ribolovci na rombunijadi

Rombunijada

sa rombunijade

U organizaciji Kluba sportskih ribolovaca “Zubatac” iz Kotora u nedjelju 25. marta je održana rombunijada, takmičenje u lovu rombuna u zalivu, u kome je učestvovalo 15 ekipa sa 25 takmičara, koji su ukupno ulovili 16 kilograma rombuna.

“Više smo ulovili nego što smo očekivali, jer se posljednjih dana slabo love rombuni, osjeka je velika, a rombuni su inače riba od čistog mora. Da bi bilo više ribe u zalivu  potrebno je zabraniti nedozvoljene vrste mreža koje se bacaju”, kazao je za Skala radio iskusni ribar Filo Biskupović.

Atmosfera drugarska na ekipnom takmičnju iz barki i svi su zadovoljni, kazao je Ivan Krivokapić – predsjednik kluba “Zubatac” i organizator ovog takmičenja, a posebna kuriozitet je izazvala i jedina djevojka u ekipi Bojana Dončić.

Prvo mjesto osvojio je Miodrag Kršanac sa ukupno 2 kila 335 grama, drugo mjesto Zdravko i Mario Pilastro sa 2 kila 205, a treće mjesto Ivan Krivokapić i Dino Janković sa 2 kila 45 grama.

Najveću ribu pic od 615 grama je ulovio Jani Gros.

Sljedeća aktivnost “Zubaca” je čišćenje kotorskog zaliva, koje je zakazano za nedjelju 1. aprila.

Ivan Krivokapić poziva posebno ribare da se sa barkama odazovu u što većem broju ovoj akciji.

Zvjezdan Šantic

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].