Od početka epidemije koronavirusa: Zbog kršenja mjera 523 krivične prijave

0

Od proglašenja epidemije virusa korona, od marta ove godine, podnijete su krivične prijave protiv 523 osobe zbog kršenja epidemioloških mjera, saopštio je osnovni državni tužilac i PR ODT-a u Podgorici Vukas Radonjić.

 

On je za TVCG kazao da je od ukupnog broja odbačeno 106 krivičnih prijava, dok je krivično gonjenje preduzeto protiv 417 osoba.

“Kad kažem 523 lica, tu mislim i na maloljetna i na punoljetna lica”, rekao je Radonjić.

Dominantno, kaže, mjere ne poštuju punoljetne osobe.

Na pitanje koje su mjere najviše kršene, Radonjić kaže da su u početnoj fazi epidemije najviše kršene mjere samoizlacije, nakon čega je nastupilo kršenje mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja.

Kršila se, kaže, i mjera zabrane međugradskog saobraćaja.

U drugom talasu, kaže Radonjić, imamo i manji broj krivičnih prijava, što samim tim bi trebalo da znači da se mjere manje i krše.

“U određenim situacijama Državno tužilaštvo je po službenoj dužnosti formiralo krivične predmete, u suštini nas ne zanima statistika. Mi postupamo po službenoj dužnosti ili kad nam se prijavi krivično djelo”, rekao je Radonjić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].