Od 400 NVO došlo jedva dvadesetak

8
sa okruglog stola

Ljilja Radunović

U okviru Evropske sedmice lokalne demokratije, danas je skupštinskoj palati Bizanti u Kotoru održan okrugli sto na temu “Lokalna uprava i NVO, saradnja, potencijali, mogućnosti i potrebe”.

U prisustvu dvadesetak NVO iz Kotora, grada koji ima, kako smo čuli 400 registrovanih NVO, okrugli sto je pozdravila gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, a govorili se Nenad Radunović-sekretar Sekretarijata za kulturu, društvene djelatnosti i sport, Đorđije Vukčević-glavni administrator i predsjednik Komisije za raspodjelu sredstava NVO sektoru i Madalena Jovanović-saradnica u Sekretarijatu za kulturu, društvene djelatnosti i sport.

Okrugli sto je vodila Ljilja Radunović-predsjednica NVO Eko centar “Delfin”.

Nakon diskusije koja je povremeno izmicala kontroli i na kojoj su se čuli neki disonantni tonovi od pojedinih NVO koje ne razumiju značaj i ulogu svoga postojanja, okrugli sto je priveden kraju.

Kako je i predviđeno donešeni su sljedeći zaključci:

 1. Izmjena i dopuna postojeće Odluke uz punu participaciju NVO
 2. Odvojiti finansiranje kulturnih djelatnosti od ostalih aktivnosti NVO kroz Odluku i definisanje prioriteta
 3. Vratiti organizaciju i realizaciju  kulturnih manifestacija Centru za kulturu ,čija je to osnovna djelatnost ,uz saradnju sa NVO
 4. Preispitati proceduru i definisati kriterijume za raspodjelu poslovnih prostora NVO
 5. Iskoristiti potencijale NVO za izradu strateških dokumenata u Opštini Kotor
 6. Izraditi bazu podataka NVO koje su registrovane na području Opštine Kotor (djelatnost, članstvo, potencijali,iskustvo)
 7. Definisati termine periodičnih sastanaka Lokalna uprava – NVO (kvartalno)

8 KOMENTARI

 1. Ako kažete da u Kotoru ima 400 nevladinih organizacija, zašto niste svima poslali pozive?
  Koko ste birali koga ćete da pozovete?
  Mi smo civilni sektor i naš glas je bitan.

 2. Petre,Skala je barem obavještavala stalno.No, nijeste imali lični interes. A Skala se barem sluša i te kako, svuđe, voljenli je ili ne.

 3. Gospodjo Radunovic koga ste pozvali taj je i dosao!
  Lose je bilo oglaseno preko medija itd a sigurno da bi jos poneka NVO bila prisutna

 4. Posebno me impresioniraju ove dame iz Anime koje su u stalnom konfliktu sa sobom a nama malima i neobrazovanim, nama koji pojma nemamo što je transcendentalna meditacija niti vrijeme ispred one su Bogom dane za lekcije!!!!

 5. ZA OVU IZ DELFINA ZNAM DA SU PLATILI 30.000 EURA DA PODJELI ONE KESE ISPRED ELE U DOBROTI KAD SU TOBOŽ RADILI ONU KANALIZACIJU.
  SA KIM ONA DJELI SILNE HILJADE EURA MOGU DA PRETPOSTAVIM. VIDIM JA DA JE NJOJ MILIJI OVAJ VLADIN OD NEVLADINOG SEKTORA.

 6. danasnji okrugli sto je totalni promašaj za razliku od onog juče Različitosti nas spajaju i koji je bio izvanredan.
  Ko je ovo organizovao, ko plaća te samozvane NVO nekakve delfine, jarebice,kučke,mačke.Jadna naša država kad za sve to mora davat peneze.Čuš nevladine organizacije a traže pare od Vlade, sramota

  • pravo zboris moja Mare trazu peneze i nije ih sramota. Vise obraza ima MIKE EURO a ne znam sto je sa njom nema je u grad …je li bolesna.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].