Obuke za rad sa elektronskim kartama i priprema mladih kadeta za ukrcaj

2

Srećko Tripović

Srećko Tripović

U “Azalea”  Pomorskom trening centru u Bijeloj je u toku obuka za upravljanje sa timom na mostu nakon čega će se nastaviti aktuelna obuka za rad sa elektronskim kartama, kazao je za Skala radio Srećko Tripović, trening menadžer u ovom centru.

Kako elektronske karte postaju obaveze za sve brodove, u prelaznom šestogodišnjem periodu trajaće obuka u zavisnosti od interesovanja kompanije.

Njemačka kompanija je prošle sedmice poslala prvu grupu oficira na obuku u Bijelu, a ove sedmice se obučava grupa oficira kompanije “Mediteran šiping” i ove obuke biće češće, to jest, više puta mjesečno.

Elektronske karte biće primijenjene za sve tipove brodova kao sredstvo za primarnu navigavciju, kazao je Tripović.

Sljedeće sedmice po prvi put u Crnoj Gori na obuku za pilote u Bijelu stiže grupa pilota iz Sao Paola.

Oni će na petodnevnoj obuci naučiti novosti za upravljanje brodovima za prevoz sirove nafte, njihovo sidrenje i upravljanje u lukama uz upotrebu remorkera.

U pomorskom trening centru u toku je finalna selekcija kadeta za zvanje kadeta palube i kadeta stroja.

U ovom centru su posljednjih mjeseci prikupljali aplikacije kandidata sa završenom srednjom Pomorskom školom ili Pomorskim fakultetom i odabrano je pedesetak mladih ljudi koji vide svoju budućnost na moru.

Nakon intervjua i testiranja broj kandidata je sveden na tridesetak koji su na dodatnoj obuci, za  sve ono što treba da znaju budući kadeti palube i stroja, a to je ponašanje na brodu, protivpožarna zaštita, prvs medicinska pomoć, kaž Tripović.

Kandidati se pripremaju za intervju sa menadžerima iz Roterdama kako bi se što prije obučili i ukrcali na brodove.

Tripović je podsjetio da je u januaru ove godine preko Azalee zaposleno 13 novih mladih ljudi, na drgom majskom konkursu zaposleno je 12 i treći konkurs je ovih dana gdje će biti 20-ak mjesta za buduće kadete palube i stroja.

2 KOMENTARI

  1. Sve pohvale gospodinu Tripovicu.

    Njegova pedantnost, otar um i nesebicna predanost, dizu ga na nivo nasi postovanih profesora kotorske nautike, tipa Simovic, Lipovac, Tripkovic, Ivanovic Tauzovic i slicnima, Nadamo se da ce ustrajati na nivou, asigurno postici i podici ugled nasem skolstvu, u suprtnosti sa raznim kvazi profesorima sa Kotorske Vise pomorske ili Fakulteta.

    Da ne pominjemo u suprotnim ocjenama profesore sa pomenutog fakulteta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].