Obučeni instruktori ronjenja i ronioci arheolozi

1

Veselin Mijajlović

Veselin Mijajlović

Regionalni centar za obuku ronilaca i razminiranje je u posljednja dva mjeseca završio aktivnosti na obuci i usavršavanju instruktora ronjenja i ronilaca arheologa.

Obučeno je devet instruktora ronjenja za prvi i drugi nivo, a obuku su takođe završila četiri arheologa iz Ministarstva kulture koji su godinu ipo u Bijeloj na obuci i usavršavanju.

Oni su dobili diplome za voditelje ronjenja koje su priznate svuda u svijetu, i mogu da obavljaju poslove vezane za podvodna istraživanja, kazao je za Skala radio Veselin Mijajlović, direktor Centra.

Ovih dana Regionalni centar za obuku i razminiranje realizuje projekat uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava i u toku su pripremne aktivnosti vezane za zaostalu kasetnu municiju na prostoru Crne Gore.

U okviru ove akcije, četiri pripadnika Centra će biti obučena za rad i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava koja su veoma opasna, naglasio je Mijajlović.

1 KOMENTAR

  1. “…a obuku su takođe završila četiri arheologa iz Ministarstva kulture…”
    Ova konstatacija nije tačna, već je prava informacija tri arheologa i jedan konzervator iz Centra za konzercaciju i arheologiju Crne Gore.
    Osim toga, sredstva za njihovu obuuku u 2013.oj godini i sredstva za nabavljenu opremu u 2012.oj godini finansirao je Centar za konzervaciju i arheologiju iz sopstvenih sredstava
    Dakle, ne samo što obučeni nijesu iz Ministarstva, već je to Ministarstvo ignorisalo nastavak njihove obuke u 2013.oj godini.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].