Obavljanje velikog i malog prirodnog ribolova na crnogorskom primorju

1
Institut za biologiju mora

Aleksandar Joksimović

 Aleksandar Joksimović

Nakon dugog čekanja, konačno je izašao Javni oglas za obavljanje velikog i malog prirodnog ribolova na crnogorskom primorju, u skladu sa novim Zakonom o morskom ribarstvu i marikulturi.

Prema novom pravilniku, nakon dvije godine, ponovo će se izdavati dozvole za obavljanje komercijalnog ribolova na crnogorskom primorju i svi ribarski brodovi, čamci i alati moraju biti pregledani od strane stručne komisije kotorskog Instituta za biologiju mora, kazao je za Skala radio direktor Instituta Aleksandar Joksimović.

Ova kontrola obavljaće se  narednih par dana i ribari moraju dostaviti dokaze o registraciji za ribarske aktivnosti, a nakon pregleda utvrdiće se alati koji prema Pravilniku smiju biti dozvoljeni za obav–ljanje ove djelatnosti, nakon čega će Ministarstvo za poljoprivredu izdavati dozvole, rekao je on.

Tako će biti kompletirani podaci o svim ribarima, plovilima i alatima, a ribari će šestomjesečno dostavljati dnevnike ulova, i na taj način zajednički će se razvijati morsko ribarstvo u duhu preporuka i direktiva međunarodne zajednice, kazao je dr Joksimović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].