O uslovima i projektima za konkurs Programu kulture Evropske Unije

2

info dan o kulturi

Nakon Cetinja i Kolašina, u srijedu 22. juna je u Kotoru u prisustvu kulturnih i javnih radnika prezentovana generalna informacija o Programu Evropske unije pod nazivom “Kultura 2007–2013”.

O konkursima  za sufinansiranje projekta kulturne saradnje, kao i instrukcijama o aplikacijama prisutne je upoznala Aleksandra Bošković, samostalna savjetnica u Ministarstvu kulture Crne Gore.

Učešćem u ovom  programu, crnogorski kulturni djelatnici mogu razvijati kulturne projekte i dugoročna partnerstva sa kulturnim ustanovama i organizacijama širom Evrope.

Ukupan budžet za finansiranje iznosi 400 milona eura, a Crna Gora je prošle godine pristupila Projektu.

Aleksandra Bošković samostalna savjetnica u Ministarstvu kulture Crne Gore

Na skupu u Kotoru čulo se da je na žalost Crna Gora izgubila u hodu, jer je prošla čitava godina od kada je Crna Gora potpisala sporazum zbog čistog neznanja i neinformisanosti ljudi iz ministrastva kulture, čime je nanijeta šteta svima koji su trebali da konkurišu.

Delegacija iz Kotora je tada intervenisala u Briselu, kazala je Snežana Pejović iz Istorijskog arhiva Kotor.

2 KOMENTARI

  1. Program je poceo 2007 godine, tako da smo zbog nesposobnjakovica u Ministarstvu kulture izgubili 2007,8,9,10,11 to jeste 5 godina. Podnesitie ostavke i spasite crnogorsku kulturu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].