O položaju kapetana u svijetu na Skupštini Evropske Konfederacije Udruženja kapetana

0
kapetan Vjeko Radimir

Kapetan Vjeko Radimir

Na godišnjoj  Skupštini Evropske Konfederacije Udruženja kapetana, koja je održana 15. i 16. maja u italijanskom gradu Viareggio, Crnu Goru je predstavljao naš sugrađanin kapetan Vjeko Radimir.

Jubilarnoj 20. konferenciji je prisustvovalo 15 prestavnika nacionalnih Udruženja kapetana iz 13 država.

Raspravljalo se o položaju kapetana u svijetu, zaštiti zapovjednika, fluktuaciji emigranata iz pravca Libije ka Italiji i položaju zapovjednika u tim situacijama, kazao je za Skala radio kapetan Vjeko Radimir, prenoseći akcente ove konferencije.

Takođe se tretiralo pitanje i zauzeti su stavovi o položaju zapovjednika u slučaju broda “Costa Concordia”.

Na Skupštini Evropske Konfederacije Udruženja kapatena su prezentovani moderni sistemi elektronske navigacije na brodu i ostali elektronski savremeni uređaji, kao i položaj posade i oficira u odnosu na savremene sisteme.

Bilo je riječi i o obavezama oficira u pogledu izvještaja i aplikacija koje šalju sa brodova, koji svakodnevno postaju sve više obimni i teško se mogu realizovati, kazao je Radimir.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].