O jeziku i književnosti na okruglom stolu Udruženja “Biblios”

0

 

„Uloga i položaj predmeta Crnogorski – srpski, bosanski, hrvatski jezik i knjževnost u obrazovnom sistemu“, tema je okruglog stola koji se u organizaciji Udruženje profesora crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti – „Biblios“ održao 9. marta u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ Kotor.

Razgovaralo se o pitanjima struke i savremenim izazovima u nastavi ovog predmeta, a to su upotreba savremenih metoda i oblika rada, razvoj informacione i medijske pismenosti, problem čitanja u 21. vijeku, unapređenje rada Udruženja uz pitanje kako Udruženje može unaprediti profesionalni razvoj nastavnika, koja takmičenja može organizovati i sl.

Sastanku je prisustvovalo pet profesora iz kotorskih osnovnih škola: “Narodni heroj Savo ilić” iz Dobrote, “Nikola Đurković” iz Radanovića i “Veljko Drobnjaković” iz Risna.

Sastankom su rukovodile Nikoleta Mršulja (nastavnica u OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima i član Upravnog odbora Udruženja) i Aleksandra Sindik (nastavnica u OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti i član Udruženja).

Okruglom stolu je prisustvovao i Dragan Marković, nastavnik u OŠ „Kekec“ u Sutomoru i predsjednik Udruženja „Biblios“.

Podršku i doprinos okruglom stolu dala je i profesorica i bibliotekarka Aleksandra Tomović, kao i pedagog OŠ “Kekec” Nataša Radović.

Okrugli sto Udruženja „Biblios“ održan je uz nesebičnu podršku Aleksandre Tomović i Tatjane Miljenović, direktorice Kulturnog centra „Nikola Đurković, saopštavaju Skala radiju iz udruženja “Biblios”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].