NVO “Crnogorski obraz”: Tužioci da podnesu ostavke

11
Crnogorski obraz

Nevladina organizacija “Crnogorski obraz” pozvala je danas čelnike Tužilaštva da podnesu ostavke, nakon što su obaviješteni da je formiran predmet povodom organizacije tzv. “Patriotskog skupa”.

-Hoćete da pohapsite svakog Crnogorca i patriotu Crne Gore? Izvolite! I taj ćemo čin časno nositi, ali izdajnici domovine nećemo biti i nećemo raditi protiv njenih temeljnih vrijednosti i interesa! Ostavke odmah gospodo tužioci – piše u saopštenju NVO “Crnogorski obraz” čiji je predsjednik Sava J. Zurovac.

U saopštenju se još kaže:

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet povodom Patriotskog skupa, održanog 6. septembra 2020. godine, u Podgorici.

 

Podsjećamo, prije pomenutog skupa, u više gradova Crne Gore, jedan dio građana slavio je u većim ili manjim grupama izbornu pobjedu koailicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, bez poštovanja mjera NKT-a, što se da utvrditi na osnovu postojećih video-snimaka i fotografija, pa u tom slučaju niko iz Tužilaštva Crne Gore nije reagovao na kršenje propisanih mjera.

Očito je da ODT-u bode oči, kao i VDT-u i Specijalnom tužilaštvu, brojka od preko 50.000 Crnogoraca/ki, okupljenih na trgu Nezavisnosti u Podgorici 6. septembra 2020. Takođe, na tom skupu nije ugrožena nijedna mjera NKT-a, jer su se naredbe struke maksimalno poštovale, tako da će ODT morati da podnese preko 50.000 krivičnih prijava protiv građana i patriota Crne Gore.

Pitanja za ODT, VDT i Specijalno tužilaštvo RCG su: Đe su izviđaji za više skupova i litija koje su organizovali MCP koalicija za “Budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”? Đe su se i iza čega sakrili vaša reakcija i izviđaji za te skupove na kojima su se brutalno kršile mjere NKT-a? Nijemo ste gledali civilizacijsko zastiđe kada se više stotina građana Crne Gore, pričešćivalo jednom kašikom iz iste posude. Đe je vaša reakcija tada?
Postavljamo pitanje ODT, VDT i Specijalnom tužilaštvu RCG: U kojoj Državi živite? Đe ste rođeni i školovani, đe ste uhljebljeni, da li vam je dosadila Crna Gora pa sa Crnogorskog kolosijeka, prelazite li na srpsko-lajkovačku prugu?

NVO CRNOGORSKI OBRAZ je 14. aprila 2020. godine, pod brojem Kt.br.592/20, podnijelo krivičnu prijavu, protiv Protojereja-stavrofora Velibora Džomića, inače stranog
državljanina sa privremenim boravkom u CG, zbog krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz člana 287 Krivičnog zakonika RCG, jer je javno pozivao na okupljanja u crkvama, na pričešćivanja, a sve kršeći donešene važeće mjere NKTa.

Takođe, NVO CRNOGORSKI OBRAZ postavlja pitanje, a đe je bio ODT, VDT i SPECIJALNO TUŽILAŠTVO RCG 30.10., 31.10. i 1.11.2020 godine, kada su na najbrutalniji način kršene mjere NKTa u suzbijanju teške zarazne bolesti, đe je dovedeno u opasnost hiljade života građana CG, koje na žalost sada ispaštamo i plaćamo, đe je javno bilo izloženo tijelo osobe oboljele od COVID19.? Tužilaštvo je mudro i neprofesinonalno ćutalo, a struku u NKT nije slušalo, nego se pravio politički skup, zloupotrebljavajući čin upokojenja i sahrane.
Dok su hiljade građana CG prolazile i ljubile leš zaražen virusom COVID19 , ODT i cjelokupno tužilaštvo je mučki ćutalo, da se ne bi kome zamjerilo, dok porodice po Crnoj Gori koje gube svoje najmilije zbog Pandemije, ne mogu ljudski ni da se oproste od svojih preminulih.

Je li to demokratija i ravnopravnost pred zakonom. Očito ovi drugi su privilegovani, a to pokazuje tužilačka reakcija 30.10., 31.10. i 1.11.2020, sada već 14., 15. novembar, novi klaster, imamo cifru oboljelih koja se svakodnevno primiče brojki od 1000 ljudi, a umrlih od 8 pa naviše, a životnougroženih svakim danom je sve više.

Ko je odgovoran za ovakvo stanje? Pa naravno vi gospodo iz tužilaštva, Vi ste jedini krivci, u drugima krivce ne tražite, jer jasno je kao dan, da poslije skupa skupa 6. septembra nije bilo novog klastera, već su se brojke kretale u visini do tada svakodnevnih.

Ko će da preuzme krivicu za 30.10.,31.10. i 1.11.2020? Pa Vi gospodo iz tužilaštva zbog nečinjenja i nepoštovanja Crnogorskih zakona, zbog tuge za Đedom!

Ako imate imalo moralne časti i pravnog kodeksa, kolektivno svi treba da podnesete ostavke jer takvi tužioci Crnoj Gori ne trebaju,već trebaju odgovorni ljudi u tužilaštvu, koji će da rade svoj posao i da budu jednaki prema svima.

Da, nama je jasno, ovo je prelazno vrijeme i mijenjanje vlasti u CG, svi sada gledate ko će bolje da se udomi i obezbijedi poziciju i privilegije, a da se novim organima vlasti ne zamjerite.

Žalosno, ali istinito, svi bi vi da možete i smijete, zatvorili sve Crnogorce, ali ne zaboravite da VEĆINSKA Crna Gora Vam to neće dozvoliti. Nemojte da se začudite da Vam Crnogorci zatraže ostavke i da položite račune, a taj dan je jako blizu, odmah po smirivanju Pandemije, ispred Vrhovnog Državnog Tužilaštva, da Vam se okupi ista ona mladost Crne Gore, njih 50.000 i zatraže vam ostavke. Doći će i taj dan jako brzo.

Propusta, ali namjernih zbog kršenja NKT mjera, tužilaštvo ima jako puno. Slučaj sa Vladikom SPC Joanikijem, pa slučaj sa Mitropolitom i njegovim sveštenstvom u Sabornom hramu u Podgorici, skrnavljenje spomenika Mitropolitu Crnogorskom Arseniju Plamencu u Donjim Brčelima u Crmnici, ima još toga, ali da ne nabrajamo, sve će doći na naplatu.

11 KOMENTARI

 1. Ajde de , da ste se napokon i vi oglasili, nešto se ne oglašavate puno , na razne krištavce, kao što pjevate krstovštinu!
  Manite se Krsta, deklarišite otklon od
  toga izdajnika, pa da vi i dr. rodoljubi pristupe, hoćete li, možete li, smijete li!?

  • I OSTALA SVITA.POVEZANA(pupčanom oputom!) PROŠLOŠĆU SLAVNIJE PREDAKA..SLUGU VLASTELE NA VLASTI(OKUPATORSKE!) I PRIJE I POSLIJE PRVOG.PROSINCA.1918 GODINE DO DANA DANJEGA!!!

   NE TREBA MNOGO MUDROSTI-PA UOČITI NJIHOVE “DVOSTEPENE NAGONE”-KAD OLAKO “PRESKAČU..POTONJI “TELE GRAF”-PREŠEDNIKA NAŠE JEVROPSKE DOMOVINE CRNE GORE-UPUĆEN U PVODU UGINUĆA-UPOKOJENJA AJATOLHA AMFILOHJA-DANA 3O LISTOPADA.2O2O GODINE-TOČNO U 15.URA I 51,MINUT-DIREKTNO SER BPSKOJ PATRIJARŠIJI U BIOGRAD..RIJEČIMA SJEĆANJA POMIJEŠANA SA TUGOM-BOLOM…ĐE SE “BEZ KAJANJA-IZMEĐU OSTALOG U “TELE GRAFU” KAŽE I TO:”SA ŽALJENJEM SAM PRIMIO VIJEST O SMRTI MITROPOLITA CRNOGORSKO PRIMORSKOG AMFILOHIJA(BEZ PREFKSA “S P C”(?).

   UKUPNU DJELATNOST MITROPOLITA AMFILOHJA U CRNOJ GORI CIJENIĆE ISTORIJA…IZ DUGOG PERIODA NAŠE SARADNJE TOKOM KOJE SMO RAZMJENJIVALI MIŠLJENJA O VAŽNIM PITANJIMA ZA RAZVOJ SAVREMENE CRNE GORE!…PAMTI ĆU NJEGOV DOPRINOS STVARANJU POZITIVNE ATMOSVERE UOČI REFERENDUMA NA KOJEM JE NAŠA ZEMLJA OBNOVILA NEZAVISNOST MIRNIM DEMOKRACKIM PUTEM”…?!

   BOŽE TI POMOZI-SAČUVAJ NAM MIR..OSTVAREN “OBOSTRANIM ZALGANJEM-“DVOJICE SUVERENA”-SUVERENE I NEZAVISNE NAŠE DOMOVINE!..U KOJOJ RAZNI Balšići…”PRIZIVAJU U “POMOĆ”-PASANA KRVAVA (KONAVOJSKO DUBROVAČKA)-VREMENA–“KROZ PJESMU” SAUVAJ TE BOŽE SLOGE U PRAVOSLAVCE(MISLEĆI PRIJE SVEGA NA SRBE?)…?!!!,,KOJE POTRVRĐUJU POČESTO Balšić i ostali-KROZ EPITETE…”HERCEG(OVAN)OVAC”..ILI ONAJ-ONA DAMA(moža je bio “dama-c”) KOJA BEZ STIDA I SRAMA “LIJEPO OPISUJE NOVU MINISTICU NAUKE ..BILEĆANKU VESNU BRATIĆ…ČAŠĆAVAJUĆI JE SA “Trebinjska bula”-ASOCIJACIJE “NOŽ-ŽICA,,KORICKA JAMA-I JAME U POVOM TEBINJSKOM POLJU-LETA 1941…”?!!.ŠTO BI NORMALNI ZALELEKALI-“A ŠTO SE MUČIŠ-PISAJUĆI… BORISU DEŽULOVIĆU”-TVOJI “MEZIMCI-SA SPLICKE RIVE AD PORTAS”-KRAJEM PRVE ČETVRTI 21.STOLJEĆA-ZAHVALJUJUĆI-POTOMCIMA “VAZALČIĆA BALŠIĆA I INIH “FOTOKOPIJA?”?…ZAR NE DRAGI ČITAOCI?…SJEĆAJUĆI SE NJIHOVOG “POSLEDNJEG BALA”-NA KONAVLE I DUBROVNIK..U ODBRANI”SER BPSTVA I KOSOVA”…”EPOHALNE 1991-1992-1999..DO NEZAOBILAZNE 2OO6 GODINE-KAD SU VLASNICI “N(V)AŠIJE GLAVA”-DONIJELI NAM “POVIJESNU (NE)ZAVISNU NAŠU JEDINU (DO JEDNE URE?)..DOMOVINU CRNU GORU??!

   NIJE VALDA NAŠ PREŠEDNIK PISAO “NEKROLOG-AJATOLAHU AMFILOHIJU”-UDOVOLJAVAJUĆI “ZAJEŽLJIVOSTI”-NAS CRNOGORSKIH SRBA-HERCEGOVACA..POTOMCI “TURISTA” KRVAVIH USTAŠKIH JAMA-DILJEM ISTOČNE HERCEGOVINE..POSEBNO SPOČETKA 1941-1942…I DALJE?

   • Viđu čudo pomamljenog aparatčika sa prčanja, što sve napriča izlapljela kljusino, samo zaboravljaš četničke zločine!
    Nema srbskog svijeta, to je iluzija i utopija, ti si Jordane instalirani elemenat, što potvrđuješ gicanom taktikom, po crno-bijelim tipkama,
    Slobovog koncertnog klavira,
    ruske marke Petrof!
    Nisi Ti dorastao da se ufatiš u koštac sa ičim, jerbo da si imao lapaciteta, Ti bi onoad, sve ove vještičare, uključujući i SPC i litijaše, tj. seoske đilkoše i prckavce zakračunao po kazamatima !
    Zašto nisi ? Pa zato jer si ti
    podmukli podzemljaš , koji podmeće, omalovažava i buka, a pari mi se da si i velika bruka
    svog (Na!)roda.
    Ostavi Crnu Goru i narode s mirom!
    Što će tebi da dubiš rupe ko djetlić?
    Majna se Jole od Crnogoraca, odi
    u Tvoje Trebinje, pa tamo guslaj
    i idi kojekude!

    • SARADNIČKE U TREĆOJ SMJENI SKVAE -PASANE-DRŽAVNE POLICIJE DO DANA DANJEGA!!! PAMTM TE ..KAO “SPOLJNJEG SARADNIKA”(AKO ME NALJUTIŠ-PROZVAT ĆU TE PO IMENU!) MOJIH PREDHODNIKA-U KOTORSKOJ OBRANI-KOJU SAM JA -JEDINI U CRNOJ GORI NAPUŠTIO U VRIJEME VOJNG MINISTRA MILA ĐUKANOVIĆA-U CRNOJ GORI-ANPUŠTIO -RADI VAS “BELONEOUSTAŠKIJE ČETNIKA”-PRVOG STDENOG.1991 GODINE-RADI VAŠIJE SVINJARIA NA KONAVLE IDUBRVNIK-PREDVOĐENI “ČETVOROPREGOM 4M”omirom MILOŠEVIĆEM I Milom MAROVIĆEM-ĐAKONI KASAPINA I GROBARA SA DEDINJAA I AJATOLOAHA AMFILOHIJA-OD KOJEG SE TELE GRAFOM OPROSTI VAŠ SUVEEN MILO ĐUKANOVIĆ…3O-LISTOPADA.2O2O GDDINE…O ČEM TI VI NI SLOV DA PRBLEEJITE-KA I NA ONE ZAFALE MILOVE AJATOLAHU ZA NJIHOVU ZAJEDNIČKU “BORBU-OSAMOSTALJENJA” VAŠE MILE RASPRODATE NA KONAVLE I DUBROVNIK 1991 GDINE!!! A TI KA PUTANA-UFAĆEENA BEZ MASKE-ĐE TE TVOJA SABRAĆA JAŠU…DRAGI Grujo Dan Culo /ROTO)Vina-SVAKOJ VLASTI IZ BLIZNICA VIRIO SI…!!!ZATO POITAJ I NAĐI BAR JDNOGA U KOTOR- I DILJEM CRNE GORE…KOJI JE NAPUŠTIO VAS I VAŠU BORBU-U OBRANI SER BPSTVA I KOSOVA PUTEVIMA CARA DUŠABA I PETRA PRVOGA U JEDAN VAKAT..DO I MIMO DUBROVNIKA-PELJEŠCA-KORČULE IDALJE ! ZINI-PROBLEJI I POTPIŠI SE KA JA-PA MI ODGOVORI JUNAC ČKI SINE NEO AJATOLOAHOVE I MILOVE DŽAMADANHIRIJE-OD 2OO6 GODINE-PRIZNADE MILO U ONOM SVOM “TELE GRAFU-O ZASLUGAMA I SARADNJI AMFILOHIJA-KOJI JE SMILOM “OSAMOSTALIO CRNU GORU”-2OO6 GODINE!!!

    • NIJE MOJE TREBINJE NO BILEĆA OKLE JE OVA NOVA MINISTRICA-KOJA ĆE TI UNUKE NAUČITI-DA VI NISTE NI CRNOGORCI NI SRBI-NO POTOMCI OPILADI BEČKIH OKUPATSKIH KONJUŠARA..DRAGI “Grujo Dan Culo(/ROTO) Vina..POZNATI POTOMAK PO BBBAMA DARODAVKMA-I VIŠE BROJNIH ŠEMENA SOLDATA OKUPATRA.KOJI SU VAM VJEKOVIMA JAHALI BOKU DUKLJANSKU-CRNOGORSKU!!! MOJA SUĆUT-ZA TVOJIM PODRIJEKLOM..UZ KONSTATACJU-KRAVE SE TELE-A TELAD Gruho i ini SE KOTE-TELE-DOK JE KRVA BIĆE I Grujica-JALOVACA-PROČIŠĆENJEM RCE??!.?!

 2. Evo slike po internetu Boza Spartanca kad je bio Srbin nad Srbinom, sa tri prsta ispod srpske trobojnice. Doduse prije kad se to tako isplatilo. Idemo dalje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].