Nuhodžić u Pljevljima: Otkrićemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelj Crne Gore

1
Mevludin Nuhodžić

Upotrijebićemo sva zakonska sredstva da pronađemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelj Crne Gore, poručio je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, prilikom današnje posjete Pljevljima.

On je kazao da se ozbiljno radi na istragama, da je najveća odgovornost na onima koji su nacionalističkim istupima stvorili atmosferu za ono što se događa u Pljevljima.

“Da naglasim i da istražujemo ima li nalogodavaca. Ali i da ocijenim da ih ne mora biti ako je neko tokom kampanje kontinuirano stvarao atmosferu da se pripadnicima manjina ovo dogodi. Na onima koji se zalažu za podizanje spomenika fašistima, na onima koji uzvikuju nacionalističke parole, pjevaju nacionalističke pjesme i bodre druge da to čine – leži najveća odgovornost za ova događanja, jer stvaraju atmosferu za ovo.

To je uzročno-posljedična veza, koja se ne može ignorisati ni prikriti neargumentovanim tvrdnjama o navodnim djelima tajne policije”, rekao je Nuhodžić.

 

Napadi na svakog građanina po osnovu nacije i vjere, kako je istakao, su napadi na multinacionalni i multivjerski sklad, što je najveće bogatstvo koje ima Crna Gora i po čemu je prepoznatljiva u regionu i šire.

Nuhodžić se sastao sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem, sa lokalnim rukovodstvom, odgovornima u Centru bezbjednosti i viđenijim Bošnjacima i Muslimanima.

Predsjednik Odbora Islamske zajednice Pljevlja Muriz Muslić izjavio je da Islamska zajednica ima puno povjerenje u državu i državne organe da će svi incidenti biti procesuirani i da će vinovnici odgovarati.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović rekao je da su analizirana sva dešavanja i da je na sastanku sa uglednim Pljevljacima Bošnjacima i Muslimana garantovana sigurnost svim građanima.

“Tako da nema potrebe da se bilo ko organizuje u dijelu obezbjeđivanja vjerskih objekata i vjerskih institucija, već je to državni posao i država će dati sve od sebe da bezbjednost svih institucija i svih koji u njima borave ne dođe u pitanje“ , kazao je Golubović.

 

Nuhodžić je kazao da nikome ne smije biti dozvoljeno da ruši ono što smo vjekovima gradili, niti da osujeti multietnički sklad i pokoleba povjerenje manjinskih naroda u državu.

„Crna Gora je i ranije znala izaći na kraj sa ovakvim pojavama. Danas je Crna Gora jaka. Jača je i snažnija od onih koji žele da naruše istinski suživot i toleranciju u našoj građanskoj državi, koje ne želimo i nećemo da se odreknemo! Crna Gora je naša zajednička kuća, iz koje se nećemo seliti.

I danas, iz Pljevalja, poručujem svim građanima: sačuvaćemo mir, sigurnost i bezbjednost svakog građanina i građanke, bez obzira na vjeru i naciju! Još jednom pozivam na mir i slogu, da budemo tolerantni, da poštujemo jedni druge, svoje prijatelje, komšije – jer razlike nijesu i ne treba da budu usud našeg življenja, već najuzvišenija i najsvetija vrijednost koju treba da čuvamo i sačuvamo svi mi koji živimo u Crnoj Gori. Naš zajednički život je svetinja svih nas”,  poručio je Nuhodžić na kraju radne posjete Pljevljima.

1 KOMENTAR

  1. …KO JE UBIO DUŠKA JOVANOVIĆA I KO “OBNAVLJA-OPONAŠA”-DEŠAVANJA U PLJEVALJSKOJ BUKOVICI IZ DOBA ČEKA DAČEVIĆA-POD OKRILJEM “LIJEPIH+PAMETNIH+MI ZNAMO KAKO ?”-DANASNJI NAJBOGATIJI -NEKADAŠNJI INOKOSNI SRBI-DANAS CRNOGORCI-…”PONOSNI NA SER BPSKO PORIJEKLO I CRNOGORSKU DRŽAVNOST-I NA SLAVNU POVIJEST SER BPSKOGA NARODA”?!…E BO?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].