Novi kafić na mjestu stare “Mocce” na kotorskom Trgu od oružja

11
Uklanjanje stolova i stolica

taraca Mocce

Ko je sinoć prošao kotorskim glavnim grdskim trgom i pogledao terasu kafe bara “Mocca”, pomislio bi da je došlo do neke elementarne nepogode ili neke druge nezgode u kojoj su mobilijar, odnosno stolice i stolovi ovog kafića ostali ispreturani, izvrnuti naopačke i bez reda nagomilani na ovom prostoru, tik uz glavna gradska vrata.

Ne baš popularna slika posred turističke sezone.

Stoga smo pozvali opštinsku Komunalnu policiju čiji nam je načelnik Zoran Vučinović saopštio da se terasa ovog kafića već duže vrijeme ne koristi u ugostiteljske svrhe, kao i sam kafić, i da se raspisuje novi tender za nove korisnike te lokacije.

Komunalna policije je u više navrata upozoravala bivšeg vlasnika da se mobilijar mora ukloniti sa ovog atraktivnog prostora u gradu.

Budući da su ispoštovani svi zakonom dati rokovi za izdavanje ukaza vlasnicima da sami uklone mobilijar što nije urađeno, Komunalna policija je pronašla prostor i za danas organizovala preseljenje kompletnog mobilijara u prostorije koje će biti bezbjedne, kako bi se sačuvao ovaj vrijedan mobilijar, kazao je Vučinović za Skala radio.

Na naše pitanje što će biti na ovoj lokaciji i koji sadržaj, Vučinović je odgovorio da Komunalna policija nema tu informaciju, a da za odgovor možemo pitati Direkciju za uređenje i izgradnju Kotora.

Vučinović je dodao da ne znaju kako je tekla licitacija za ovaj prostor, hoće li doći novi ili će ostati stari korisnici na ovoj lokaciji.

Pozvali smo Direkciju, odakle nam direktor Ivo Magud saopštio da je otvaranje ponuda za izbor novog zakupca ovog prostora 12. avgusta i da će namjena biti takođe ugostiteljska, što znači ponovo kafe bar.

11 KOMENTARI

 1. Spiljar,tvoja zelja je realna i za mene pozeljna..s’tin sto moras znati ,da je “Kras” bia di je danas “Uranak”! A “Uranak”,je bia u nasega Bore Cicovica( o boze ,kakvi je sir,prsut i ribu slanu drza-jos dugo nam zivi Bora nas,a Cicovic?!), di je danas onizi ocalinko iz Podgorice!

 2. Negda je Kotor,bia poznat po mjaucima ofucanih macaka..a danas po olajavanju ovijeg ofcanijeg kucaka… a la Bokez i otalijeg sto se promicu..po ovizijema portalicma?

 3. Eno ga na sliku i brat Skender iz UDruženja vozi knjige.
  Možemo i mi donirati Opštini, samo neka ne pušte da radimo.
  Ovo, ono… zvati Aca.
  Pozdrav Trajko Kameni iz Udruženja Trokoličara.

 4. sad ce to momci iz Skaljara zakupit,a drzava naravno nece reagovat a policija nece imat vremena da provjeri okle tim momcima tolike pare,i onda ce se cuditi kad nam Evropska Unija kaze kako smo puni korupcije i kriminala na visokom nivou.

  • A da nije ko onima prije provjeravao okle im pare, barem nam vise bahati niksicani ne setaju gradom i svi govore BRATO…

 5. Gospodjo draga,evo kazu da je ovo kod Miska nasega biblioteka…..barem mu je opcina izdala takvu dozvolu.

  Zivjeli!

 6. A novi zakupci će biti iz “Bijele knjige” ili iz “Plave knjige”, koje policija štampa svake godine, samo ne znamo zašto! Sve su to lojalni građani, bez dana staža, a sa milion eura u džepu.

 7. ja predlazem da se tu otvori suvenirnica jer ih bas na tom mjestu i nema bas previse. Jadni turisti nemaju dje jedan suvenir uzet :)))

 8. A kad će slastičarna, butika prehrambena lijepa jer imamo samo jednu u gradu ili kakva biblioteka npr nego suvenirnice i kafići kao i jeftini nazovi butici čast malobrojnim koji mogu da se zovu butikom?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].