Nove klupe ispred starog grada

3
nove klupe

Ivo Magud

Ivo Magud

U okviru tekućeg održavanja objekata zajedničke komunalne potrošnje, onog dijela koji se tiče održavanja trotoara, ograda i pločnika u starom gradu, firma koja je dobila na tenderu, Milović d.o.o. izvodi radove kako je dogovoreno, a urađena je zamjena parkovskog mobilijara u dijelu kontakt zone.

Zamijenjene su stare bijele klupe koje su bile oštećene sa novim.

“One ni bojom, koja nije karakteristična za stari grad nijesu odgovarale, tako da su nove premazane sandolinom, uz saglasnost bivšeg Zavoda za zaštitu spomenika kulture i privršćene za pločnik kako ih građani ne bi mogli postavljati gdje oni hoće”, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora.

Bijele klupe će se prefarbati u zelenu boju i postaviti na Benovu, u parku i tamo gdje bude potrebno, kazao je Magud.

Radovi su izazvali reakciju građana, kritičku, ali i afirmativnu zbog izabrane boje.

Magud smatra da bijela boja nije prepoznatljivost Kotora i da ona više odgovara internom ili hiruškom odjeljenju bolnice, ali će Direkcija, ako većina građana smatra da ovo rješenje nije dobro, uz saglasnost Zavoda izvršiti izmjenu.

Magud je napomenuo da je završeno proširenje puta do groblja u Pobrđu i da su danas počeli radovi na sanaciji puta Jaz-Trsteno.

Vrijednost investicije je 230.000 eura.

Izvođač je firma Briv, a u toku su radovi na izgradnji trotoara od Auto kampa do Svetog Stasija u dužini od 2.250 m.

Vrijednost radova je 170.000 eura, a izvođač je firma Iva put iz Tivta.

Magud je istakao da izvođač ima velikih problema sa trasom trotoara, jer se naizali na uzurpaciju terena, garaže, tt i ptt instalacije.

Radovi ipak idu predviđenom dinamikom i, ako vremenski uslovi dozvole, možemo očekivati skori završetak trotoara.

Magud je kazao da postoji negodovanje dijela Mjesne zajednice Dobrota dva jer radovima nije obuhvaćen pojas od Kavalina pa do Svetog Stasija, ali on nije bio predviđen planom i biće predmet pažnje Direkcije početkom iduće godine.

3 KOMENTARI

 1. Lijepo ce ih surgat u more ili polomit !!! Mularija i manguparija. Mene su sve cvijece u Dobrotu ispred portuna pocupali i razbijene botilje od pive ostavili medj oleandrima da sam ih morala kupit nekoliko dana . To caklo je opasno za posjec se. Ma lijepo figuraju ove klupe samo su kratkoga vijeka. Toj mulariji treba dat po turinu !!!

  • Gospodine Ivo Magud,
   Ta firma Milovic d.o.o je dobila kako saznajem i tender za uredjenje trotoara u Njegosevoj ulici,
   Da li ste vidjeli na sto to lici sto su napravili ,to je jedna sramota i nekvalitet ,niste im valjda platili za ovu sramotu,fuseraj, sto su napravili,neka vide kako se trotoari rade kod kampa ,kvalitetno i po propisima!
   Molim Vas angazujte nekoga ko ce da popravi ovaj fuseraj sto je Milovic d.o.o
   napravila,jer Vi to mozete i biti cemo Vam zahvalni,
   Veliki pozdrav,

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].