Nova vlast započela sječu DPS kadrova: I u Tivtu 12 apostola

7
Opština Tivat

Nova vlast u Tivtu razriješila je dužnosti gotovo sve dosadašnje rukovodioce opštinskih sekretarijata i službi iz Demokratske partije socijalista tako što su organi kojima su oni rukovodili ukinuti, reorganizovani ili preimenovani, pišu Vikend novine.

Otkaze su dobili sekretari sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode Rajka Jovićević, za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Marko Petričević, za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, za opštu upravu Tamara Furtula, za turizam i preduzetništvo Petar Vujović i za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović. Sekretarka za imovinu Rita Mitrović će kao v.d. ostati na čelu organa koji će se baviti imovinsko-pravnim zastupanjem Opštine. Do isteka ugovora na svom mjestu ostaće i glavna administratorka Marija Sijerković.

Predsjednik opštine Željko Komnenović je nekima od smijenjenih funkcionera ponudio niže pozicije u Opštini, ali su oni svi to odbili.

Nova organizacija lokalne uprave Tivta ubuduće će (možda i slučajno kao i vlada Zdravka Krivokapića) imati 12 sekretarijata službi i direkcija umjesto dosadašnjih 16. Tivatski “apostoli” biće imenovani kao vršioci dužnosti već u ponedjeljak, a tek onda će biti napravljena sistematizacija 12 sekretarijata, službi i direkcija. Nova vlast će već u ponedjeljak imenovati vršioce dužnosti čelnika novih opštinskih organa i službi, a onda će oni napraviti nove interne sistematizacije tih organa i odrediti neophodan broj zaposlenih.

Tivatski DPS juče je saopštio da je nova vlast u Tivtu “pala na prvom testu poštenja i dosljednosti u ispunjenju svojih predizbornih obećanja i pokazala je pravo lice”.

“Opijeni snagom moći koja im je nezasluženo pripala, pa i sami nijesu još svjesni kako i što treba da rade, počeli su ‘čistku po dubini’. U susret prazniku grada ‘obradovali’ su sekretare i direktore organa i službi direktnom najavom da više ne računaju na njih, jer nijesu politički podobni, uprkos činjenici da se radi o profesionalnom i stručnom kadru”, saopštili su iz ove partije.

DPS Tivta podsjeća da sekretarima i direktorima organa i službi nijesu istekli mandati na koje su izabrani.

“Vrši se beskrupulozno razračunavanje sa kadrovima koji su krivi samo zato što su postavljeni za vrijeme vlasti DPSa… Ovakvo ponašanje nove vlasti je direktan atak na opštinski budžet, nad čijom sudbinom ovih dana u kontinuitetu plaču, jer elementarno ugrožavanje temeljnih prava iz oblasti radnih odnosa ne može proći bez sudskog epiloga i troškova po osnovu naknade zarade i sudskih troškova koji nijesu mali”, poručili su ove partije, koja je angažovala advokatsku kancelariju koja će pomoći njihovim članovima koji su na “beskrupulozni i nezakoniti način razriješeni funkcija” da ostvare pravnu zaštitu.

DPS je novu tivatsku vlast optužila da iskusne i sposobne kadrove koje je prethodna vlast grada ostavila u Opštini iz politikantskih razloga želi da zamijeni svojim kadrovima “koji nemaju, prije svega, odgovarajuću stručnu spremu, iskustva u radu lokalne uprave, položene ispite za rad u državnim organima, sertifikate za rad na računarima”. Tvrde i da su neki od takvih tek nakon što su NP, BG i GB došli do većine na izborima stupili u redove tih listi i da sada pomalo “volontiraju” u Opštini i neformalno dijele savjete pored stručnog kadra koji je još u punom mandatu.

“Ovom prilikom otvoreno pitamo rukovodstvo Opštine kako to i po kom osnovu jedna grupa ljudi koja nije zaposlena u Opštini aktivno učestvuje u izradi predloga budžeta za narednu godinu, preuzima ulogu facilitatora na javnim raspravama o budžetu, koordinira rad trezora i vrši uvid u dokumentaciju trezora, izigrava izmišljenu ulogu savjetnika predsjednika u Privrednom savjetu Opštine”, saopštili su iz DPS-a.

BIĆE JOŠ OTKAZA

Nova vlast u Tivtu još ranije je saopštila da su u Opštini, nakon što su DPS-SD i HGI izgubili lokalne izbore 30. avgusta, zatekli 202 zaposlena, što je više nego dva puta veći broj radnika nego što ih je Opština imala prije četiri godine.

Tada je rečeno da je skoro 30 odsto njih tehnološki višak i produkt neselektivnog partijskog zapošljavanja koje su DPS, SD i HGI sprovodili u protekle četiri godine.

Nova uprava je odmah raskinula 14, kako su kazali, nezakonito sklopljenih ugovora o privremenim i povremenim poslovima, a koje je bivša vlast sklopila pred same izbore ili neposredno nakon njih. Obustavljeni su tada i svi oglasi za nova zapošljavanja i najavljeno dalje otpuštanje tehnoloških viškova nakon izrade nove odluke o organizaciji rada Opštine i završetka nove sistematizacije.

Dnevne novine

7 KOMENTARI

 1. Demontiran je i Ellas, brlog političara, svih fela, a nije se ni pasavat moglo !
  Inkanat će pomalo naokolo, pa će se bez šušura pasavati , kao nekada, neka se majnaju malo od pjene morske !

 2. Zamislite sve izbjeglice,medu koje ubrajamo i oficire bivse JNA,koji hrabro utekose,ostavise svoje domove,imanja..i dodjose u zemlju koja ih je primila prehranila,dala im mogucnost da zive,da se zaposle,rade,skoloju djecu..dala im je mogucnost da budu gradjani Evrope,svijeta..Pruzila im je gostoprimstvo,toplinu,sigurnost…A,kako su joj vratili ti,nazivi ,gradjani….Treba da ih bude stid ,stamota..ali ,da..tesko je obraz steci a pogotovo,zadrzati.Tacno je,oobjegki su uz svojih domova,sa svonih ognjista..kukavicki…a dosii da gradjanima Crne Gore,Crnogircima….pr8caju o hrabrsitu i da brane Srpstvo u Crnoj Gori.Imali su mogucnost da ga brane,tamo dje su bili ,dje su trebali,dje su im korijeni..Ne,utekose..zaboravise sve svoje svetinje i crkve..ostavise ih.

  • Jesu ovoga našega iz Dobrojske Tartane, što je zavodija red i oburdava ponte po Krašićima i obali Đuraševića!
   Sade śeka barku .

 3. ..ČUDNO JE-ZA NEVEROVATI..UZ PITANJE:. “KAKO NEKO-KOJI JE IZVRŠIO-SAMOUBOJSTVO”- MOŽE “MRTAV”-BITI POSJEĆEN..ZBOG RABOTA “KOJE JE RABOTAO U PASANE 32 GODINE-UZ PJESMU-“SERE NADU..UZMI SVE ŠTO TI VLAST PRUŽA-DANAS SI CVIET-A SJUTRA SANITARNI PAPIR-ROLNA-ZA “BRISNJE SVOJE KARIJERE.PROŠLOSTI”?…

  POČELO JE POČELO-…?! TREBALO JE I RANIJE?!!!..UZ MANJE ŽRTAVA-KOJE SU NAJANJE KRIVE-ŠTO SU GLUPE ROĐENE-UZ BOŽIJU POMOĆ…”POMOZI SE TI-POMOĆU TE I JA”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].