Nova knjiga Željka Brguljana “Priče sa Prčanja”

0

 

Nova knjiga Željka Brguljana “Priče sa Prčanja” upravo je objavljena.

“Autor je do sada Boku, njenu povijest, pomorstvo, kulturnu baštinu  otkrivao nizom knjiga i priloga u stručnim časopisima, a likovno interpretirao originalnim kolažima. Ovaj put nam se Željko Brguljan predstavlja kao pripovjedač, knjigom posvećenom rodnom mjestu i njegovim žiteljima. To je knjiga sjećanja na Prčanj iz vremena autorovog djetinjstva i u posljednjem trenutku uhvaćena i zabilježena nestajuća autentičnost duha i atmosfere ovog bokeljskog mjesta”, navodi izdavač Ogranak Matice Hrvatske u Boki Kotorskoj, a suizdavač je autor.

Predgovor je iz pera akademika Tonka Maroevića.

Knjiga je džepnog formata, na 194 strane, bogato ilustrirana starim fotografijama Prčanja i njegovih stanovnika.

Izgled je osmislio grafički dizajner iz Zagreba Mario Aničić, a štampa Gud-co Perast.

“Zbog zdravstvene situacije, promocija knjige se za sada odlaže, ali zainteresirani je mogu kupiti u kancelariji HGI u starom gradu Kotoru, po cijeni od 20 eura”, informišu iz Ogranka matice Hrvatske u Boki Kotorskoj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].