Noć muzeja

1
Noc muzeja

Mileva Pejaković Vujošević

Mileva Pejaković Vujošević

Noć muzeja, međunarodna manifestacija posvećena muzejima i muzejskoj djelatnosti u Pomorskom muzeju u Kotoru obilježiće se u subotu 14. maja programom pod nazivom “Muzej, mladost-muzika”.

U cilju približavanja kulturnih zdanja i vrijednosti mladima i ove godine učenici Osnovne škole “Savo Ilić” iz Dobrote u “Noći muzeja” biće mladi vodiči kroz palatu Grgurina.

Oni su u Muzeju obavili obuku i dobili akreditacije za vodički posao.

U programu će učestvovati i učenici kotorske Muzičke škole čije će muziciranje doprinijeti dobroj atmosferi u kapetanskim salonima.

Izložba fotografija “Kotor noću”, autora Zorana Nikolića iz Prčanja biće lijep okvir u “Noći muzeja”, a otvoriće je dr Aleksandar Tomčuk.

Program će početi u 18 sati i trajaće do ranih jutarnjih sati, kazala je Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Muzeja.

* * *

U Muzeju grada Perasta za “Noć muzeja” biće otvorena izložba likovnog stvaralaštva – VI internacionalni susreti “Stari most”.

Na izložbi, koju će otvoriti prof. Nikola Mršulja, u subotu 14. maja u 20 sati, biće predstavljeni likovni radovi 40-ak autora iz zemlje i inostranstva.

* * *

“Noć muzeja” u Tivtu, takođe u subotu 14. maja, biće obilježena izložbom ulja na platnu pod nazivom “Pejzaži” autora Hilmije Ćatovića u galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu.

Takođe će se u atrijumu ljetnjikovca Buća održati koncert etno grupe “Zora”.

Za “Noć muzeja” biće otvorena i izložba arheološke i etnografske zbirke.

Program će trajati od 20 sati do ponoći.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].