Njihovim doživljajima, ushićenju i radoznalostima nema kraja ni kada se spusti zavjesa

1
sa predstave "Mogli" (foto: R.Milić)

dječiji doživljaji sa predstava

U čaroliji teatra kada se upale reflektori, a sa scena krenu glumci u svoje pohode u sali ili na otvorenoj sceni ljetne pozornice u publici djeca igraju.

Njihovi glasni doživljaji, pitanja, ushićenja, navijanja i na kraju aplauzi posebna su predstava.

Oslušnuli smo ih u mraku velike sale kotorskog Kulturnog centra na predstavi “Mogli” gradskog  pozorišta iz Podgorice po Kiplingovom romanu u režiji Bonje Lungova i sjajnu scenografiju jedne od najboljih priča u literaturi za djecu, priče o dječaku koji je odrastao u džungli sa divljim životinjama, uz pitanje koji su zakoni ispravni-zakon džungle ili zakon civilizacije?

Nakon sale i predstave “Mogli” djeca su svojom uobičajenom rutom kroz stari grad stigla do ljetne pozornice, da budu uz “Kralja koji prisluškuje” slovenačke, veoma originalne predstave u kojoj Italo Kalvino opisuje kralja koji u paranoičnom strahu od gubitka vlasti danonoćno sjedi na prijestolu čuvajući ga.

Jedini kontakt sa životom na dvoru su mu zvuci različitih instrumenata koje prisluškuje.

A mi smo prisluškivalji dječije doživljaje pomenutih predstava.

Poslušajte ih i vi!

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].