Ništa – korak do Ničega

9
Sreten Vujović

Stav

Svesrpski sabor, obavezno! Moramo konačno znati, poimenice, ko to Crnu Goru želi pretvoriti u okrug Republike Srbije, a sve zajedno u rusku guberniju!

Svesrpski sabor, zašto da ne? Ne zbog Srba u Srbiji, dobrih ljudi, domaćina, koji ne traže tuđe, a ima ih u velikom broju, poslije čijeg gostoprimstva ostaje jedino dilema: „A kako se valjano odužiti za ovu toplinu i ljudskost?“

Deklarativna priprema za Anchluss

On treba da se desi zbog nezajažljive gladi srpskih političara da vladaju Balkanom… Zbog činjenice da su bili spremni čak i na egzodus, ogromna stradanja civila i bježaniju srpske vojske i u najnovijem, pa i Prvom svjetskom ratu, samo da bi dobili izlaz na more, što potvrđuje i depeša Nikole Pašića, nacionalnog Cincarina, upućena Aleksandru Karađorđeviću, u trenutku dok Crnogorci na Mojkovcu ginu da bi obezbijedili njihov bijeg, nakon što su ostavili svoje starce, žene i đecu na milost i nemilost neprijatelju, da bi se vratili, kako francuski oficiri tvrde: „…Vukući se za repovima naših konja“!

Svesrpski sabor će dobro poslužiti državama Zapadnog Balkana da se jasno odrede prema veleizdajničkom činu svojih državljana

Telegram glasi: “Vaše Visočanstvo, Srbija trenutno gubi rat od Austrije, ali za sva vremena dobija rat protiv Crne Gore”.

Bratski, nema što! Zato nastavljačima ove „tradicije“ i treba Svesrpski sabor!

Svesrpski sabor treba da se desi zbog činjenice da se 250 hiljada Crnogoraca u Srbiji „istopilo“ na dvadesetak hiljada, a dvadesetak hiljada Srba u Crnoj Gorise „ukvasilo“ u preko 200 hiljada! I ko je ugrožen? Naravno, Srbi! Kao i uvijek, čime je i počela balkanska „kasapnica“, „zemlja meda i krvi“!

Svesrpski sabor će dobro poslužiti državama Zapadnog Balkana da se jasno odrede prema veleizdajničkom činu svojih državljana koji se vladaju prema onoj narodnoj: „Umiljato jagnje dvije majke sisa!“

U crnogorskom slučaju, ova brojka je mnogo veća. „Sisa“ se Crna Gora, Srbija, bosansko-hercegovački entitet Republika Srpska, Rusija, Makedonija, Republika Kosovo, Hrvatska, a bogmei Evropska Unija, pa i NATO, jer se krvavi protivnici članstva Crne Gore u NATO alijansi „ubiše“ da dokažu kako su se samo šalili, naravno uz sočnu teleću koljenicu i nekoliko zapaljenih crnogorskih i NATO zastava!

Za ove crnogorske zastave se ne brinemo, jer je ideolog i „otac“ URA, iz Kine poručio (po dobroj cijeni) impresivnu i nevjerovatnu količinu, tako da ćemo imati dovoljno zastava i u slučaju da Crna Gora preraste u SCD (Savez crnogorskih država)!

Svesrpski sabor, obavezno! Moramo konačno znati, poimenice, ko to Crnu Goru želi pretvoriti u okrug Republike Srbije, a sve zajedno u rusku guberniju!

portalanalitika

9 KOMENTARI

 1. “Srbi su se dovukli za repovima naših konja, oni su strvinari savezničkih pobjeda” George Clemenceau, francuski premijer za vrijeme WW1, na konferenciji u Versailesu.

 2. Grčki pisac, Nikita Akonimat, koji je proveo dosta vremena proučavajući
  Srbe je napisao:
  „Srbi su uvek bili spremni na sve vrste zločina kako bi mogli da ostanu na vlasti, a kao šovinisti, nema takve nacije u svijetu.”

 3. Britanski premijer Winston Churchill izjavio je na Jalti:
  „Postizanje mira u Evropi nije samo neophodan za uništenje nemačkog imperijalizma, naprotiv neophodno da se uništi imperijalistički šovinizam male Srbije.”

 4. Kako krupno lažeš! Spasili su CG tako što su od nje napravilpi zgarište i kasapnicu!GFlavnokomandumjući na MOjkovcu je na kraju bio srpski pukovnik Petar Pešić KOji j epostavljen zbog navodnog “jedinstva rukođviđenja vojnim operacijama”! Kakvog jedinstva kada je sxrpska vojska krenula u bježaniju, a isti Petar pešić nakon svega izjavio: “Moj zadatak je bio da vojno i politički uniš’tim Crnu Goru”! Nikola je bio krenuo na lovćen, sustigao ga je pešić i pitao ga đe ide! Odogoviro je: “Kuk pada dva pđuta i Crnogorci ga vraćaju, idem da ih ohrabrim ili poginem sa njima!” “Ako se smjest ane vratite raspustiću vojsku (koja je već po Pešićevoj nardebi bila raspuštena a oružje složeno u magacine u Podgorici). Kad se vratio na Cetinje tek tada je vidio prevaru! Dakle, ne tandaraj sa srpskom mitomanijom!

 5. “kako francuski oficiri tvrde: „…Vukući se za repovima naših konja“!” IZMISLJOTINA

  Prema riječima generala D’Eperea, „srpsku pješadiju jedva je stizala francuska komora koja je išla na konjima.“

  Skoplje je oslobođeno 25. septembra, posle čega je srpska vojska krenula prema bugarskoj granici. Samo četiri dana kasnije, Bugarska je potpisala kapitulaciju.

  Franše d’Epere, francuski maršal: „To su seljaci skoro svi, to su Srbi, tvrdi na muci, trezveni, skromni, to su ljudi slobodni, nesalomivi, gordi na sebe i gospodari svojih njiva. Ali, došao je rat. I eto kako su se za slobodu zemlje ti seljaci bez napora pretvorili u vojnike, najhrabrije, najistrajnije, najbolje od svih. To su te sjajne trupe, zbog kojih sam gord što sam ih ja vodio, rame uz rame sa vojnicima Francuske, u pobjedonosnu slobodu njihove otadžbine…”

  Robert Lesing, tadašnji ministar vanjskih poslova SAD: „Kad se bude pisala istorija ovog rata njen najslavniji odeljak nosiće naziv Srbija. Srpska vojska je učinila čuda od junaštva, a srpski narod pretrpeo je nečuvene muke i takvo požrtvovanje i hrabrost ne mogu proći nezapaženo-oni se moraju nagraditi.”

  Vinston Čerčil, ministar britanske mornarice: „Što se tiče Srbije ona se zaista borila očajnički i slavno, sa strašnim posljedicama po sebe…”

  Pol de Šanel, predsednik francuskog parlamenta: „Poslije Turske- Bugarska, poslije Bugarske-Austrija, Srbi su u Beogradu. Mi se ponosimo što smo bili na strani ovih heroja za vrijeme njihovog trogodišnjeg izgnanstva i ratovanja.”

  I neprijatelj je imao veoma visoko mišljenje o srpskom vojniku.
  Alfred Kraus, austrijski general: „Ovom prilikom treba napomenuti da smo upoznali Srbe kao valjane neprijatelje. Ja sam ih uvek smatrao kao vojnički najjače od svih naših neprijatelja. Zadovoljni sa malim, lukavi, osobito pokretljivi, dobro naoružani, vješti u korišćenju zemljišta, vrlo dobro vođeni, oni su našim trupama zadavali mnogo više teškoća od svih ostalih.”

  Viljem Drugi, nemački car, u telegramu bugarskoj Vrhovnoj komandi: „Šezdeset dve hiljade srpskih vojnika odlučilo je o ishodu rata. Sramota!”

  Crna Gorau I sv.ratu je bila saveznica Sila Atante a time i Srbije ,a Mojkovac je dio Crne Gore gdje se crnogorska vojska pd komandom Janka Vukotica hrabro borila, januara 1916 a lovcenski front je popustio I Austrougari sa Bokeljskom mornaricom uspjeli su da se popnu na Lovcen i Crna Gora je kapitulirala .Regent Aleksandar je zvao Djeda da ne potpisuje kapitulaciju nego da se povuce sa vojskom u Grcku i da zajedno krenu u kontra naapad, ali nije htio.

  • Xxy, Srbija je raspuknuta tikva,
   a ti odenak bitke poralsk bješ sa lutajućim Serdarom i izgubljenim bokeljom i dr. smucalima.
   Crna Gora je svoja,na svome i
   teško da bi iko , ijad više za srbiju ratovao.
   Zato ne mlati ode, ka Maxim po diviziji .
   A što se tzv. mrnarice tiče, pitaj srbe u njoj, zašto tamo i dalje vjerno “služe”, pod patronatom rkte crkve ?
   “Dokaz” da su i sad “upereni” kontra CG i njenih interesa?
   Pitaj Serdara i Bokelja, oni će ti to umotat u oblandu ugroženosti, kao i ti, a sve na uštrb CG !
   Ima tih hulja, ali i čestitih ljudi, koji u kolo ne idđu, ma koje vire bili , imau 2 zrna soli u glavama, nisu nesoji , kao mencovani .
   Ti i mencovani, medđu takve ne možete ni zavirit, ni prhnut,
   ni polećet .

 6. Moramo konačno znati, poimenice, ko to Crnu Goru želi pretvoriti u okrug Republike Srbije, a sve zajedno u rusku guberniju!

  Bice nova Jalta poslije rata u Ukraini pa cemo znati dje ce nas svrstati .
  Cackali su mecku i ruski medved se probudio i izasao iz jazbine , dje ce stati i koji su mu apetiti ,vidjecemo.

  Ne brini ne moze se mnogo uticati , ni sa saborom ni bez.

  Kao i 1945 da nije bilo pritiska Staljina i popustanja Cercila ,Ameri su podrzavali JVuO a ne komunizam, itd itd.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].