Nikolić: Inicijativu za smjenu Mandića proslijedili smo poslaničkim klubovima, očekujemo podršku svih dobronamjernih ljudi u parlamentu

0
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista proslijedila je poslaničkim klubovima inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića. To je na konferenciji za novinare saopštio šef Poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić.

<<<BS za CdM: Glasaćemo za smjenu Andrije Mandića<<<

“Skupština je grubo zloupotrijebljena od strane njenog domaćina. Andrija Mandić je nedostojan mjesta predsjednika Skupštine. Postoji niz materijalnih dokaza da je u nelegalnom posjedu dvojnog drzavljanstva”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima Mandić je nedogovornim odnosom doprinio kompromitaciji Skupštine, unižavajući državu.

“Flagrantu zloupotrebu službenog položaja učinio je kada je zastavu druge države uveo u svoj Kabinet. Tako je unizio ugled sopstvene države zbog čega smo podnijeli krivičnu prijavu protiv njega”, rekao je Nikolić.

<<<SDT izviđa da li je Mandić zloupotrijebio službeni položaj zbog isticanja trobojke<<<

On je ocijenio da jučerašnja posjeta predsjednika bosankohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika predstavlja politiku razbijanja BiH.

“Ovu inicijativu smo ponudili svim poslaničkim klubovima mimo ZBCG. Za inicijativu očekujemo podršku od svih razumnih politika. Očekujemo podršku od svih koji se deklarativno zalažu za evropski put Crne Gore. Evropski put Crne Gore je grubo napadnut”, istakao je Nikolić.

Šef poslaničkog kluba DPS-a je ocijenio da ono što želi Aleksandar Vučić nije Crna Gora u EU, već oblikovanu u srpskom svetu, što je juče uvezeno u ovaj dom najavom nekih specijalnih veza.

“Jučerašnja posjeta Dodika je bila poluzvaničnog karaktera. Najavljeno da to neće biti službena posjeta ali se pretvorilo u službenu posjetu. Stvara se anarhistički model ponašanja. Ovo je doprinos da kroz institucije rješavamo malignosti.

On je pojasnio da je dovoljno deset potpisa da se procesuira inicijativa za smjenu Mandića.

“Mislim da je juče bio istinski i pravi Andrija Mandic da u Skupštinu uvodi ljude koji negiraju genocid u Srebrenici. Mandić ce nastaviti sa opstrukcijama”, poručio je Nikolić.

Nikolić je komentarisao i Sporazum o specijalnim vezama koji je juče Mandiću donio Dodik.

“Inicijativa o specijalnim vezama izlazi iz ustavnih nadležnosti Mandića i Dodika. Vlada mogu da razgovaraju o specijalnim vezama. Odgovornost je na Vladi. Ne možemo pristati da se radi na srbizaciji Crne Gore”, kazao je Nikolić.

Komentarišući informaciju da je građanski pokret URA najavio podnošenje interpelacije o radu ministra pravde Andreja Milovića, kojom će tražiti njegovo razrješenje sa funkcije, Nikolić je saopštio da ta interpelacija nije došla u Poslanički klub DPS-a.

“Kada stigne i kada se upoznamo sa njenim sadržajem, obavijestićemo vas”, dodao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje zašto niko od predstavnika DPS-a juče nije bio na protestu ispred parlamenta zbog dolaska Dodika, Nikolić je rekao da su trebali da budu na tom skupu.

On smatra da je inicijativa za smijenu Mandića takođe, jedan vid protesta.

“Trebali su poslanici DPS-a da budu na protestu, ali ovo je naš protest”, zaključio je Nikolić.

M.Dušević

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].