Nikola Mršulja na čelu kotorskog Udruženja boraca NOR-a i antifašista

11
sa Skupštine udruženja boraca

U Kotoru je danas održana izborna skupština Udruženja boraca NOR-a i antifašista, kojoj je pored boraca, članova i simpatizera ove organizacije prisustvovala i gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović.

Za novog predsjednika boračke organizacije u Kotoru, koja sada broji 23 člana, izabran je profesor Nikola Mršulja.

Takođe je skupština danas izabrala i 9 delegata za Peti  kongres SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, koji će se održati 23. novembra.

Pozdravljajući današnju skupštinu, Slobodan Simović, bivši gradonačelnik Podgorice i član predsjedništva  SUBNORA i antifašista Crne Gore, između ostalog je, pored opštinskih odbora, istakao značaj mjesnih udruženja boraca.

On je kazao da je država Crna Gora i dalje krhka, da nije zaokružena, jer prije svega nema svoju crkvu, a na drugoj strani imamo crkvu druge države koja u Crnoj Gori ima sva dobra od kojih ostvaruje značajna sredstva.

Država to prećutkuje iz nekih taktičkih razloga, ali će borci na Kongesu vrlo jasno kazati da tako više neće moći.

Crnogorci nemaju svoje bogomolje, a oni koji ih nemaju, nemaju ni svoja vjerska prava, kao sastavni dio ukupnih ljudskih prava, kazao je Simović.

Na svečanoj skupštini Udruženja boraca, aktivistima, borcima i članovima boračke organizacije, jubilarne medalje, povelje i priznanja za doprinos u radu i pomoći boračkoj organizaciji uručio je general Andrija Nikolić, predsjednik SUBNOR-a i  antifašista Crne Gore.

11 KOMENTARI

  1. Da mi je jadnoj pročitati tu posvetu.kakva bi to literatura bila.Lično dotičnoga profesora poznajem i milsim da je dobar čovjek ali baš intelektualac itd nešto nebi . To po partijskim linimaja od direktora škole do muzejskog djelatnika itd pa predsjednika Udruženja boraca može i do hirurga, violiniste, manekena, avijatičara, rudara. ginekologa sve kod nas.

  2. Mršulja je kadar DPS-a koji ima hiljadu eura mjesečno jer je predsjednik Upravnog odbora Muzeja Perast, eto što znači bit u DPS,inače riječ je o nesposobnom i nestruučnom kadru koji je tamo đe je samo zato jer je podoban, crni Kotor koga vodi

  3. U pitanju je Udruženja boraca NOR-a i ANTIFAŠISTA (tako da je drugu Voju neuspješna ironija na račun čete, divizije i marša). Mršulja potiče iz poznate, poštene patizanske porodice, a kao istoričar u dosta stručnih radova bavio se baš NOR-om. To, i jos mnogo toga znaju svi oni kojima nije glavna zanimacija da brže-bolje javno izblate nekog, ali kukavički – pod pseudonimom.
    Psi laju, a karavani prolaze… :))

  4. Zaista je primitivno i jadno vrijeđati ličnost i inteligenciju čovjeka iza kojeg je dugogodišnja karijera u obrazovanju i vaspitanju mladih ljudi (skoro dvije decenije u budvanskoj srednjoj školi i u OŠ “Nikola Đurković” U Radanovićima) i autora petnaestak objavljenih stručnih radova i udžbenika istorije za srednje stručne škole (već deset godina se primjenjuje u školama), kao i priručnika za profesore istorije. Biografija tog čovjeka je bez i jednje mrlje. Treba se samo nasmijati malograđanskoj pakosti anonimusa kao što su “Žuti” i “Vojo” i nastaviti uzdignutog čela i čistog srca, kao i dosad.
    Nina Stefanović

  5. kakva inteligencija je postavljena za novoga predfsjedbika Boraca u Kotor. A tek borac samo iz koje čete i sa kojega marša i divizije? HAHAHA

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].