Nikola Janović: Što hitnije sanirati bazen u Kotoru

3
Nikola Janović

Nikola Janović

Ubjedljivo i sa više adresa, za sportistu godine proglašen je Nikola Janović, kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

On je za Skala radio kazao da je ova nagrada motiv za više i podsjetio na uspješnu godinu za “crnogorske ajkule”, koje su osvojile srebro na Svjetskom prvenstvu, nakon četvrtog mjesta na minuloj Olimpijadi.

Janović smatra da je među uspješnim sportskim klubovima Crne Gore vaterpolo reprezentacija prednjačila i smtara da će nastaviti i u sljedećoj godini sa nizom dobrih rezultata.

Činjenica je da je vaterpolo u Kotoru tradicija, grad u kome se stvaraju najbolji vaterpolisti, ali već dugo bez prave, strategije kada je finansiranje ovog sporta u pitanju, konstatacija je Skala radija.

Janović je kazao da se u potpunosti slaže sa našom konstatacijom, da je dijete Primorca i da je to kotorski bred što se vaterpola tiče.

Pored Primorca, Kotor ima i Vaterpolo akademiju Cattaro, što je za grad od dvadesetak hiljada stanovnika izuzetan podatak, ali zabrinjava činjenica da nema prave finansijske podrške.

Talenata, kaže Janović, ima dosta ali treba voditi računa da kotorski vaterpolo bude okosnica nacionalne reprezentacije, jer je i sada najviše igrača iz Kotora.

“Oni su nosioci igre. O tome je potrebno da računa vode odgovorni u društvu, ali i klubu”, kaže on.

Janović smatra da je krajnje vrijeme da se nešto uradi sa zimskim bazenom koji se konačno mora sanirati jer je jedan od lošijih u kojima se igraju značajne utakmice.

Uređen bazen je, po njegovim riječima i preduslov za veće angažovanje mladih i bolje vaterpolo rezultate.

3 KOMENTARI

  1. Srdačne čestitke uglednom sportisti, primjernom sinu, suprugu i ocu budućih vaterpolista. Čestitke tim veće što je u Kotoru malo onih koju su dobili neko od priznanja, ne računajući ona sportska, lično ili kao član tima. Jasno je svima da je „PRIMORAC „ , kao i mnogi drugi subjekti, postao rasadnik iz kojega se popunjava okruženje i van njega. Pozdravljam apel za sanaciju bazena, rađenog samodoprinosom građana opštine Kotor kao što su i sve osnovne škole na području opštine.A, ovo drugo što je izgrađeno, građeno je od sredstava štete od zemljotresa 1979. godine.Još jednom hvala davaocima solidarne pomoći.Konačno, Kotor nema više ono što je imao „JUGOPETROL „ i „JUGOOCEANIJU „ Izgubila je i Crna Gora dva stuba na koja se oslanjala. Je li došao Kotor na red da se nešto značajnije, iz zajedničke kase, u njega uloži, bolničku zgradu naprimjer, porušenu nakon zemljotresa, sportsku halu, i dr.Ne živi se od imdža, on je ovdje odavno umro.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].