Nikola Bukilica izabran za predsjednika Skupštine opštine Kotor

17
Nikola Bukilica

Nikola Bukilica

Nikola Bukilica

Nakon tajnog glasanja, koje je u ime dvije trećine odbornika novog saziva kotorskog parlamenta predložio Mićo Dobriša iz SNP-a, sa 18 glasova za, 13 protiv i dva neuručena glasačka listića odbornicima koji nijesu prisustvovali zasijedanju, za novog predsjednika Skupštine opštine Kotor izabran je Nikola Bukilica iz redova Socijaldemokratske partije.

Nakon potpisivanja svečane izjave, novi predsjednik kotorskog parlamenta Nikola Bukilica je kazao da nije čovjek od velikih, posebno brzih obećanja, ali da misli da neće pretjerati ako obeća da će svi skupa raditi kako bi u Parlamentu predstavnici naroda što bolje predstavljali njihove interese.

Bukilica je kazao da će mu prioriteti biti demokratski dijalog, kako i priliči Kotoru, jačanje uloge parlamentarizma u ukupnom državnom, a posebno lokalnom sistemu i decentralizacija.

Prethodno je danas i zvanično potpisan sporazum o koalicionoj saradnji između DPS-a, SDP-a, Liberalne Partije i HGI.

Borislav Kašćelan, predsjednik opštinskog odbora DPS-a Kotora je za Skala radio izjavio da  očekuje stabilnu i odgovornu vlast koja će raditi u interesu građana.

Posebna pažnja biće usmjerena na kapitalne objekte, u prvom redu izgradnju zaobilaznice, lifta do tvrđave San Đovani, sportske dvorane i hotela, kazao je Kašćelan.

Branko Nedović, potpisnik sporazuma u ime SDP-a je izjavio da je ovaj sporazum proizvod strpljenja i mudrosti i misli da je postignuto optimalno rješenje.

Nedović je siguran da će svi uložiti maksimum napora da realizuju ono što je Sporazumom predviđeno.

Na samom početku mora se usvojiti strateški plan opštine iz koga proizilazi investicioni plan, što je polazište za rad koalicije u Kotoru u naredne 4 godine, rekao je Nedović.

U ime Liberalne partije, Vido Drašković je kazao da su liberali kao nosioci projekta nezavisne Crne Gore smatrali da koalicioni partneri moraju biti oni koji su taj projekat sa njima iznijeli i zato treba da podijele odgovornost, što su shvatili građani na posljednjim lokalnim izborima u Kotoru.

Josip Gržetić, u ime Hrvatske građanske inicijative kazao je da je ovo samo nastavak dosadašnje saradnje koja obavezuje da se radi za dobrobit cjelokupne zajednice.

S obzirom da smo imali jedan mandate, ništa nijesmo više ni očekivali, a DPS je bio jako korektan prema nama, zaključio je Gržetić.

Na potpisivanje sporazuma Skala radio nije bio pozvan.

dr Ivan Ilić predlaže novog predsjednika

Nikola Bukilica je osnovnu školu i gimnaziju završio u Radanovićima i Kotoru, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu-smjer turizam i vanjska trgovina u Zagrebu, odnosno Dubrovniku.

Profesionalnu karijeru Bukilica je započeo u “Jugoplastici” Split kao rukovodilac izvoza i uvoza i Zavodu za društveno planiranje SO Split, kao planer i analitičar za oblasti turizma, trgovine i male privrede u regiji.

Poslije katastrofalnog zemljotresa 1979. godine odaziva se na poziv tadašnjeg rukovodstva društveno-političkih organizacija i Opštine Kotor, sa porodicom se vraća u rodni grad i u periodu od 1980. do 15. 01., odnosno do 30. 09. 1989. godine obavlja poslove Načelnika za privredu, plan i finansije, člana Izvršnog odbora SO u dva mandata i predsjednika Izvršnog odbora Skupštine opštine.

U istom desetogodišnjem periodu, po funkciji i kao član Izvršnog odbora Republičkog fonda za obnovu, izgradnju i razvoj, radi na programu obnove i revitalizacije Kotora, finansijskim planovima i njihovoj realizaciji, što gospodin Bukilica s posebnim ponosom ističe.

Od 01. 10. 1989. do 31. 03. 1992. godine obavlja poslove generalnog direktora Regionalnog vodovoda “Crnogorsko primorje”, nakon čega šest godina ostaje bez angažmana i zaposlenja u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

Do kraja 1997. godine, pored političkih aktivnosti u SDP-u obavlja i razne komercijalno finansijske i administrativne poslove u privatnim firmama i partiji.

Od 1990-1992. godine je poslanik Saveza reformskih snaga za Crnu Goru, prvog višestranačkog saziva Skupštine Crne Gore.

U čitavom predratnom i ratnom periodu na prostorima bivše države, kao poslanik u Skupštini Crne Gore i novinar dopisnik Radija Slobodna Evropa (ruski servis) otvoreno i javno se suprostavlja ondašnjoj većinskoj politici Crne Gore.

Nakon političkih zbivanja 1998. godine u Crnoj Gori, vraća se drugi put u opoštinu Kotor i obavlja poslove Sekretara za urbanizam i funkciju potpredsjednika Opštine.

Od 2002 -2004. godine Načelnik je OB u Tivtu a potom do 31. 03. 2006. godine obavlja dužnost Ministra-savjetnika naše ambasade u Zagrebu.

Sada obavlja dužnost savjetnika Ministra unutrašnjih poslova Crne Gore.

Nikola Bukilica glasa za predsjednika
Nenad Radunović predsjednik OIK Kotor
priprema za tajno glasanje
sastav novog kotorskog parlamenta

17 KOMENTARI

 1. uvesti promjene u skupsni u pogledu mladih uzas jedna ista ekipa koju dps i lp guraju zasto nema mladih sdp???jedino su oni primjeceni u zadnjih pola god veliki kiks bez mladih

 2. od ovako vrhunskog covijeka mora biti i mala vrhunska al slozicete se fali i ona u skupstini,ostalo je sve ok,cestitke

 3. Svi imaju omladinu osim sdp a porasli su zbog njih,čestitam nikoli zasluzio je a ranko je mogo mac staru babu,promjenit postavu koja narušava izgled sdp i stavit ljude koji trebaju bit tu,mlade

 4. a gdje su mladi sdp?nisam zadovoljan sto u lokalnoj skupstini nije usla predstavnica mladih,to ce biti propust,jed dps gura glupe i neobrazovane,a sdp ne umije da se izbori za onakvo nesto sto izaziva pojavom revoluciju

 5. Zasto MAndic radi bolje informisanja gradjana ne objavi ugovor ili sporazum vladajucih interesnih stranaka u Kotoru o vrsenju vlasti? zasto je to tajna?

   • Koliko se sjecam,prije par godina je g.Bukilica bio nacelnik Odjeljenje bezbjednosti u Tivtu……e sad ako to nije isto sto i policija,onda on nije policajac?
    Mada mislim,da se po terminom “policajac” mislilo na njegov nacin razmisljanja.Ja bi ipak rekao da je g.Bukilica vojnik partije.U bliskoj proslosti veliki komunista,clan partije koji je sad dobio ulogu da nas vodi u Evropu(uostalom kao i njegov sef).
    U najmanju ruku za Riplija.

 6. Studiram imena , status, pol i godište u lokalnoj skupštini.
  Primjećujem da je najmanje mladih kao i da SDP ima intelektualno najjaču postavu.Liberali isti, Hgi novo lice, SNP prekopirani od prošli put a novi iz poziotivne i DF anonimusi, DPs standarni profil.

 7. ne čuju se i ne vide nešto DEPEESOVCI u Kotor? Novo lice u parlamentu Mršulja sa njihove jake kadrovske liste. haha ha!!!!!

 8. Pravi izbor neka idu u rupicu oni što se boje svojega lada a za seb znaju. tj, znaju oni doma doć i svi njihovi ma ne i moji.Alo….

 9. Rijetko pošten i sa Majom Ćatović bće nadam se odskočna daska za ova grad. lako će se složiti oni koji ne kradu dobro mi zbori moj sin. Morala sam vam ovo reći javno.

 10. Čestitam gospodinu Buklici. Pošten čovjek, obrazovan i šarmantan. Pravi intelektualca kakav Kotor zaslužuje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].