Nije jasno zašto kod nas raste cijena goriva a na svjetskom tržištu pada?

4
Gorivo skuplje

Cijene nafte na svjetskim tržištima padale su cijelu proteklu sedmicu.

Padala je i vrijednost dolara, ali to našim stručnjacima u Ministarstvu ekonomije nije smetalo da od ponoći podignu cijenu bezolovnog eurosupera za 5 centi tako da će nova cijena biti 1,4 eura.

Cijene bezolovnog eurosupera 95, eurodizela i lož ulja ostaće iste i neće se mijenjati  sljedećih 15 dana.

Bezolovni eurosuper 95 košta 1,34 eura, eurodizel 1,28 eura, a lož ulje 95 centi.

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do 16. avgusta.

Prošle godine u ovo vrijeme cijene goriva bile su znatno niže, a kupovna moć veća.

U julu 2010. godine litar supera koštao je 1,18 eura, a bezolovnog 1,20 eura po litru.

Eurodizel smo plaćali 1,11 eura, što znači das mo ga i tada plaćali skuplje nego u Luksemburgu čiji je prag siromaštva na 1.400 eura.

4 KOMENTARI

  1. Ovim našim stručnjacima u Ministarstvu ekonomije 2 + 2 nisu 4 nego mnogo više.Doduše u trgovaca je uvjek bilo 2+2 =5 ili 3, zavisi da li prodaješ ili kupuješ.Bilo bi vrlo interesantno čuti objašnjenje stručnjaka po ovom pitanju u pogledu cijena.Nijesam upućen u računicu cijena ali je svakako sramota šta rade od naroda.Ako je na svjetskom tržištu cijena pala, zašto kod nas raste! Odgovor na ovo pitanje je izgleda u onoj staroj “Dok je ovaca biti će i šišanja”…Stvarno sramota, narod je i ovako sa poslom i primanjima na ivici egzistencije, poskupi gorivo odoše i cijene prehrambenih artikala.Kotor inače slovi za najskuplji grad za življenje u Crnoj Gori.E pa neka nam je nazdravlje a nekome i na čast i obraz ovo novo poskupljenje goriva…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].