Nije grip, ali je sve više prehlade

2

Arijana Gradinčić

Arijana Gradinčić

Posljednjih deset dana povećan je broj ljudi koji se žale na opštu slabost, glavobolju, bolove u mišićima, grlobolju i povišenu temperaturu.

Pomenute tegobe javljaju se i kod gripa, ali je grip obavezno praćen temperaturom preko 39 stepeni, pa za sada, prema riječima doktorke Arijane Gradinčić, specijaliste urgentne medicine, mali je broj oboljelih od gripa, a više su to pacijenti sa drugim virusnim infekcijama koje zahvataju disajni i probavni sistem.

Ukoliko se dobije neki od navedenih simptoma, potrebno je unositi veće količine vode ili čaja, uzimati ljekove protiv temperature i bolova, poput paracetamola i više odmarati.

Ako se povećana temperatura zadržava i treći dan, obavezan je ljekarski pregled.

Opšta preventiva je redovna higijena ruku, izbjegavati boravak u prostorijama u kojima je veliki broj ljudi, često provjetravanje prostorija, zatim dosta vitamina i izbjegavati dodirivanje očiju, nosa i usta rukama, jer je i to jedan od načina prenošenja virusa, kazala je doktorka Gradinčić.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].