Nevrijeme uzrokovalo višesatni prekid struje u Boki Kotorskoj

3

Usljed ekstremno loših vremenskih prilika na Crnogorskom primorju, praćenih jakom kišom i grmljavinom došlo je do kvara na dva 110 kV dalekovoda Budva-Tivat i Herceg Novi-Trebinje, zbog čega su potrošači u Boki Kotorskoj ostali rano jutros bez struje, negdje oko 5 sati i 30 minuta.

Ekipe održavanja Crnogorskog elektroprenosnog sistema su locirale kvar na oba dalekovoda, s tim što je na 110 kV DV „Herceg Novi-Trebinje“ identifikovan na samoj granici, odnosno 14 kilometara od Trebinja.

Struje nije bilo od više sati u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, a normalizacija u snadbijavanju električnom energijom počela je od 10 sati.

* * *

Područja Ljute, Orahovca i dijela Dobrote trenutno su bez struje zbog oštećenja na dalekovodu, a napajanje iz alternativnog pravca uskoro bi trebalo da dobiju Risan i Morinj, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Nazapamćeno nevrijeme, praćeno jakim i brojnim atmosferskim pražnjenjima, vjetrom i gradom, koje je tokom prošle noći zahvatilo Boku i cetinjsku opštinu, prouzrokovalo je oštećenja na mreži koja je u nadležnosti EPCG.

“Bez napanja su Lepetani i Donja Lastva za koje se očekuje brzo otklanjanje oštećenja i puštanje napona”, kaže se u saopštenju EPCG.

Napajanje u poslijepodnevnim satima mogu očekivati potrošači u Kamenarima, Zelenici, Luštici, Žanjicama, kao i u selima Lučići, Prijevor, Šćepoševići i Beci.

“Nakon što su ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema otklonile oštećenja na dva dalekovoda Budva-Tivat i Herceg Novi-Trebinje ekipe EPCG su pristupile lociranju i sanaciji oštećenja na distributivnoj mreži”, objasnili su iz EPCG.

Kako su naveli, sve raspoložive ekipe su trenutno na terenu i ulažu veliki napor da što prije uspostave napajanje na tom području.

“Značajna oštećenja je pretrpio i elektroenergetski sistem na području cetinjske opštine, a najveći kvar nastao je u trafostanici Stari Obod iz koje se napaja srednji i donji dio grada”, naveli su iz EPCG.

Veći broj prekida nastao je, kako su dodali, i na dalekovodnoj i niskonaposkoj mreži u Riječkoj i Katunskoj nahiji.

“Ekipe postepeno saniraju kvarove, ali se napajanje za područje grada, zbog složenosti sanacije oštećenja, može očekivati u poslijepodnevnim časovima”, kazali su iz EPCG.

Iz EPCG su potrošače zamolili za razumijevanje i strpljenje, navodeći da čine sve kako bi posledice nevremena bile sanirane u što kraćem roku.

3 KOMENTARI

  1. Veoma sam iznenađen i zatečen jer se to nikada ođe ne dešava. Kako to da u Boku nema elektrike ??? To se ne dešava i ne može bit, prosto ne vjerujem. U 21. vijek da turistički region ostane bez elektrike pa to nema niđe na svijet, a oćemo u Evropu bez elektrike sa šterikama i kozama uz magistralu, sa punim zaljevom đubara, sa nesrijeđenom kanalizacijom i još dostinja čega i koje čega što je nezamislivo na sat vrijemena avionom odavle !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].