Nema zloupotrebe u Ministarstvu prosvjete bez Policijske akademije

1
Nebojša Mrvaljević Foto A+TV

Piše: Nebojša Mrvaljević

Gle čuda, ko su supervizori za polaganje maturskih i stručnih ispita na sjeveru Crne Gore gdje su po našim saznanjima i nastali problemi koji zaokupljaju javnost posljednjih dana? Nije teško za pretpostaviti…

U odnosu na saopštenje Komisije za ocjenjivanje maturskih i stručnih ispita iz kojeg se osjeća “profesionalizam i duh struke”, jer komisija je i sastavljena od “kompetentnih” ljudi koji stoje iza onoga što rade, a u odnosu na pokušaje da se odgovornost umjesto sa stvarnih počinilaca prenese baš na stručne i profesionalne ljude sistema, sa građanima želim da podijelim određena saznanja koja ukazuju na stvarni uzrok problema.

Na pomen Policijske akademije imamo samo asocijacije: prevara, zloupotreba, neznanje…

Već se naširoko govorilo o sprezi ministra Vojinovića i direktora Policijske akademije Vladimira Stanišića u kontekstu zloupotreba na Policijskoj akademiji. Ta sprega je uvezana neraskidivom sestričinskom vezom Arijanom Fatić (sestričinom našeg cijenjenog ministra), medicinskom sestrom koja je preko noći postala alfa i omega Ministarstva prosvjete i predsjednica Upravnog odbora Akademije (na Akademiji su u odnosu na svoje činjenje uspjeli da zarade skoro dvocifren broj krivičnih prijava).

I gle čuda, ko su supervizori za polaganje maturskih i stručnih ispita na sjeveru Crne Gore gdje su po našim saznanjima i nastali problemi koji zaokupljaju javnost posljednjih dana? Nije teško za pretpostaviti da su to upravo Arijana Fatić, sestričina i šefica kabineta cijenjenog ministra, Vladimir Stanišić direktor Policijske akademije i čitava kamarila Stanišićevih vjernih potrčkala sa Akademije. Ovi cijenjeni supervizori od kojih mnogi nemaju u biografiji nijedan realizovani čas pokrivali su Berane, Bijelo Polje, Pljevlja, Žabljak… itd. I sa ovom svitom imamo i korišćenje mobilnih telefona, pitanja koja kruže među učenicima, a sa pitanjima i tipski odgovori.

Na pomen Policijske akademije imamo samo asocijacije: prevara, zloupotreba, neznanje, koje uspješno, nakon završenog posla na Akademiji kroz zloupotrebe procesa selekcije, razna bezakonja i upotrebu sile, sada šire kao pošast u ostalim srednjim i stručnim školama.

Organizovana grupa na krilima ministra Vojinovića i Arijane, koliko čujemo, nastaviće u istom ritmu da unapređuje i proces polaganja vozačkih ispita pa se po ubrzanom postupku polažu vozački ispiti C i D kategorije radi preuzimanja komisija za polaganje i tog preostalog resursa, da poslije njih ne ostane ni kamen na kamenu.

Od četvrtka 1. juna 2023. bogatiji smo za sigurna dva nova vozača C kategorije, Arijanu Fatić i Vladimira Stanišića koji će kandidate za tu kategoriju u budućnosti sigurno da vode “kroz krivine u brzine…” Ne isključujemo mogućnost da se uskoro nađu i u nekom svemirskom programu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].