Nema više starih meštri!

5
kotorski markat

Zoran Mrdak

  Zoran Mrdak

Lijepa vrata od kovanog gvožđa na kotorskoj pijaci ispod Markata dugo vremena su oštećena i svakim danom po jedan šiljak je izvaljen, gravura iskrivljena.

Pozvali smo nadležne uz pitanje do kad, i zašto na očigled svih propada stara kovana ograda, kojom malo koja pijaca u svijetu može da se podiči.

Nema više starih meštri da je poprave.

Iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora su nam kazali da pijaca nije u njihovoj nadležnosti već Komunalnog preduzeća Kotor.

Zoran Mrdak, direktor Komunalnog je izjavio da je renoviranje kompletne pijace, njene krovne konstrukcije i kvalitetne, kovane ograde u planu prioriteta održavanja.

“Do sada nijesmo mogli doći do starih majstora koji se bave kovanijom, ali smo upravo ovih dana preduzeli korake da što prije remontujemo ogradu, posebno djelove prednjih i zadnjih vrata na gradskoj pijaci”, kazao je Mrdak.

On je saopštio i da će se raditi na ostalim mjestima, kao na gradskom groblju u Škaljarima, gdje je u toku adaptacija i farbanje kapije, koja je takođe kovana.

5 KOMENTARI

 1. Poštovani Petre,
  Tako je. Nije ispravno meštri nego meštara ali je izvučeno iz moje istoimene pjesme zbog rimovanja i metrike stiha, tu je dozvoljena tzv pjesnička sloboda.Veoma se trudim u svom pjesništvu da zadržim autentičan, stari govor koji se na žalost gubi i nepovratno gasi.
  Hvala
  Dubravka

  • Poštovana Dube,
   Dok ti Petru objasniš šta je metrika, rima i licencia poetica, doći će ljetnje maškarade.

 2. U Lastvi Grbaljskom ili na Radanoviće ima firma koja radi kovane bravarije pa zašto ne poručite za opravku ovih deformisanih ograda i kapije ispod Markata.

 3. Draga Dubravka, sto ste nam ucinilo od ovoga nasega lijepoga jezika igovora ?
  Mestar u redu, dje su mestri… u redu, ali nema vise starih mestri ….ne moze..! treba mestara! Nije kovanija nego kovacija! A pitajte Muljane jesu li sa Mua ili sa Mula!
  A sto se tice kovaca ja znam bar tri pa ako niko drugi nezna ja cum im ih pokazat!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].