Nema džabe stanova ni za funkcionere

8
Simona Begović u Skala radiju

Simona Begovic

Simona Begović

Ovih dana priča po gradu o dodjeli opštinskih stanova funkcionerima i zaposlenim u Lokalnoj upravi bez i jednog jedinog centa.

Da bi građanima objasnili o čemu se radi i provjerili glasine koje su dolazile do nas, pozvali smo gospođu Simonu Begović, sekretarku Sekretarijata za imovinsko pravne poslove i pitali je kako je vršena raspodjela stanova u Opštini.

Ona nam je kazala da se raspodjela stanova u Opštini Kotor za potrebe lokalnih službenika i namještenika, kao i lokalnih funkcionera i rukovodećih lica vrši u skladu sa Pravilnikom, odnosno Odlukom za funkcionere koje je donije Skupština opštine Kotor 2006. godine sa izmjenama u skladu sa važećim zakonom.

Na pitanje koliko bi za stan od 70-ak kvadrata trebalo izdvojiti za otkup, a koliko za zakup, Begovićeva je kazala da je za zakup stana u Starom gradu površine 7o m2 potrebno izdvojiti oko 170 € u korist budžeta Opštine, a da funkcioneri ne mogu otkupiti stan koji su dobili u zakup prije isteka peroda na koji su imenovani.

Nakon tog peroda utvrđuje se tržišna cijena stana uz kamatu od 3%.

Tu su naravno povoljnosti koje su vezane za dužinu staža, po osnovu plaćanja doprinosa za stambenu izgradnju i po osnovu ulaganja u stan ukoliko je bio neuslovan.

Mjesečna kirija ne ulazi u cijenu otkupa stana, objašnjava ona.

Ako je procijenjena tržišna vrijednost stana od 86 m 2.500 € po metru kvadratnom, odnosno 215.000 € za stan, ukoliko se radi o licu koje ima 10 godina staža umanjenje će iznositi 30% što znači da će ukupna vrijednost stana iznositi 150.000 €, a mjesečna rata otkupa iznosiće 625 € uz godišnju kamatu od 3%.

Zaključak je da niko ne dobija stan besplatno nego ga dobro plati, kaže Simona Begović za Skala radio.

8 KOMENTARI

  1. draga simona, zelim da vam kazem da jako lijepo izgledate da bi se svaki normalan muskarac zaljubio u vas. svaka vam cast na odgovorima, samo naprijed, nastavite tako, i da bude jos ovakvih slika da malo uzivam

  2. tako se komunicira sa gradjanima! a i gradjani prije nego prospu price nek se malo raspitaju na koji nacin funkcionisu institucije

  3. Gospodjo Simeona, lijepo ste obrazlozili dobijanje stanova u Opstini Kotor i na tome Vam se velikodusno zahvaljujem!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].