Nebojša Ševaljević i Siniša Kovačević novi su potpredsjednici opštine Kotor

31
Ševaljević – Kovačević

Odbornici Skupštine opštine Kotor na današnjoj sjednici su verifikovali mandate novih odbornika, budući da su neki od njih podnijeli ostavke, i to: Vidu Draškoviću sa izborne  liste Liberalna partija Crne Gore-Kotor, Milici Ljutić sa izborne liste „Za Kotor za Crnu Goru DPS – Milo Đukanović“, Mladenu Donkoviću sa izborne liste „Za Kotor za Crnu Goru DPS –  Milo Đukanović“ i Mariji Bernard sa liste „Vladimir Jokić – Kotor je naša nacija Demokratska CG“.

Nadalje, Odbornici kotorskog parlamenta su sa 17 glasova za, 2 protiv i 12 uzdržanih, izabrali potpredsjednika opštine Kotor Nebojšu Ševaljevića iz redova GP URA i sa 17 glasova za, 3 protiv i 11 uzdržanih, Sinišu Kovačevića iz Koalicije „Za budućnost Kotora“.

Takođe je danas imenovan Odbor za izbor i imenovanje, kao i Odbor za statut i propise i usvojena Odluka o dopuni Poslovnika SO Kotor.

Sjednica je umjesto u skupštinskoj sali palate Bizanti, održana u sali kina „Boka“ u kojoj postoje uslovi za rad uz poštovanje preporuka i mjera NKT-a.

Vido Drašković u ime kotorskih liberala je kazao da ova partija u narednih 100 dana neće podržavati odluke kotorske vlasti, kako bi se vidjelo u kojem će smjeru ići ova opština.

Drašković zamjera novoj vlasti što pravoslavni sveštenici osvještavaju opštinske prostore, kao da, kako je kazao, u opštini radi samo pravoslavni živalj.

Kritika Vida Draškovića je upućena na potenciranju srpstva.

„Kod nas postoji sumnja da je crkva glavna vlast u CG, a da ste vi samo izvršioci njihove volje“, rekao je Drašković.

Siniša Kovačević iz redova Kolacijie za budućnost Kotora, je replicirajući kazao da nije  najbolje shvatio izlaganje Draškovića i rekao da nikada u Boki nije bilo podjela na bjelaše i zelenaše, niti su učestvovali na podgoričkoj skupštini.

31 KOMENTARI

 1. Ima nekolike godine da nijesam u Kotoru, pa mi recite Kotorani, koje kvalifikacije imajui ova dvojica? Koju strucnu spremu imaju i cime su uspjesno rukovodili prije ovoga uhljebljenja?

 2. Jeste li viđeli ,
  Kako Ljubenko Borović polaže vijence na spomenik partizanima
  a u političku je koaliciju sa četničkim partijama
  SRS srpska radikalna stranka i NSD Nova srpska demokratija
  vojvode četničkog Andrije Mandića,
  E crnog obraza i grada Kotora kada oni njime upravljaju

 3. Kakava razlika izmedju dva potpredsjednika Skupstine, onoga slucajnog prolaznika sto je drzao onu baraku sa suvenirnicama bez ikakvih papira i dozvola kod bivse sdk i ovoga prosto gospoceta finih manira, i rodjenog kotoranina u nekoliko generacija. Nebo i zemlja.

  • …A UZ TO I “PARTIZANSKO PITANJE”-A SKIM STE SE DOMUNĐAVALI-PRILIKOM STVARANJA “PARTIZANSKE-NEOVISNE CRNE GORE-2OO6 GODINE”?…

   PROSIM LJEPO-PROČITAJTE “TELE-(A)DIMA GRAF” SUĆUTI-U POVODU UGINUĆA (((SVETOGA VAŠEGA OCA-TVORCA-CRNE GORE SAMOSTALNE -VAŠE MAJKE)))-AJATOLAHA AMFILOHIJA-OD 3O.LISTOPADA,2O2O GODINE -“TOČNO UGURAN U “POŠTANSKA VAŠA SANDUČETA(MOŽDANE-ROTO TESTE)”-U 15 URA I 51 MINUT..U KOJEM VAS-VAŠ PAPE(PREŠEDNIK CG) IZVJEŠTAVA-IZMEĐU OSTALOGA DA ĆE..:”UKUPNU DJELATNOST MITRO POLITA AJATOLAHA AMFILOHIJA U CRNOJ GORI..CIJENĆE ISTORIJA. IZ DUGOG PERIODA(1991-2OO6-2O2O.godine) NAŠE SARADNJE-(NJIH DVOJICE U ČETIRI OKA?),TOKOM KOJE SMO RAZMJENJIVALI MIŠLJENJA O VAŽNIM PITANJIMA ZA RAZVOJ SAVREMENE CRNE GORE!(JDINO U TELE GRAFU-NE PIŠE “ELI ČETNIČKA”…PAMTI ĆU NJEGOV (AJATOLAHA AMFILOHIJA?)STVARANJU POZITIVNE ATMOSVERE UOČI REFERENDUMA NA KOJEM JE NAŠA ZEMLJA OBNOVILA NEZAVISNOST MIRNIM DEMOKRACKIM PUTEM…”!

   TELE-TELE-TELADIMA NIKAD NIJE MNOGO “GRAFA”..UZ PITALICU:”AKO JE LJUBENKO BOROVIĆ PLEVLJKI ČETNIk”…A KOEM STE ONDA VI.PRISLOnIlI “CRNECRNO CRNOGORSKE OBRAZE-OGARAVLJENI NA KONAVLE I DUBROVNIK(1991-1999-2OO6-2O2O.godine)-MILI VAŠI ČETNIČKO-BRACKO USTAŠKI SINOVI POKOLJA-OD PREVALAKE DO BANIJE-VUKOVARA-SREBRENICE-I DO “NAPLATNE RAMPE MURINA”-đe je/su CRNOGORSKA NEJAČ-SVOJIM MALENIM GLAVAMA PLATILA VAŠE “PIROVE..ČETNIČKO USTAŠKE “ZA SPAS( G..ICA I OBRAZA).. KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA i Banskije dvori Zagreba i Baš čaršije…I DEDINJSKOG “ČETVOROPREGA-POŠTONOŠE-“TELE-TELADOGRAFISTA 4M”omir MILOŠEVIĆ i Milo MAROVIĆ”?!…KAŽI TE NAM “DRAGI VAŠI KOMENTATORI..NA OVOJ TEMI”KOJOM ISPIRATE KRVAVE ŠAPE …SA “PUTEVA DUŠANA CARA SILOGAA BORA MI I PETRA PRVOGA..-U PASANIM “VAŠIM JUNAČKIM VREMENIMA-KOJIMA STE “OPRALI VAŠE MILENIJUMKE GLIBAVE OBRAZE”!!!

   • Joliću, piliću kuku.rikani, mi smo samo Titovi i nismo u bratoubilaštvu učestvovali 90ih,
    niti skakutali po Konavoskom Dekanatu i Župi Dubrovačkoj,
    maknuli smo se vanka, a mnogi su bili malodobni, samo sada smo stasani i oformljeni u Dančulovini.
    Petokraka zvojezda sija, a Tvoji su je kokardušama zamjenili, i utekli ka bidze, sa svih ratišta, ostavivši
    ugarke svoga naopakoga posla.
    Mi ćemo se oduprijeti svoj pestokupljevini i lažljivcima, a i ti si se nesojima pod slanik metnuo,
    jordanizovani pop.ruga.šu(p-kašu).
    Zaboravio si joliču srpove i ćekiće .

 4. Siniša Kovačević je pravi gospodin iz gospodske porodice.Da,da,srpskih Bokelja.
  I što je tu loše??
  Obrazovan i prosto fin.
  Ostavite se glupe priče više.

  • To što je gospodin i iz dobre kuće ga ne opravdava u stavu da je srpstvo naša budućnost a crkva spiritus movens naših života.
   Ja na to ne pristajem i ne priznajem ni predsjednike ni potpredsjednike ove retrogradne nazovimo vlasti.

   • Ti “fini ljudi” samo od svoje, fine lingerije, nenarodni i konzervativni !
    Imaju svoje jurišnike koji po kuloarima , pa i javno, presreću sugrađane i zapodijevaju političke, vjerske i ideološke retorike.
    Corona ih suzbija u tim naumima, jer više im ni busije po kafićima i prilaženje na ulici, ne prolazi.
    Pirova im je pobjeda, niko ih ne abadava , čak i iz njihovih redova.
    Dobivaju otpremnice …..

  • Ovi što bi da srbinjaju su se decenijama ovdje dovukovali, a ima i onih sa ekstremnim pinašanjem.
   Indikativni su terminalci, u spodobama profešura i raznih doktora , po Raznim birtijama , prvenstveno u Dobroti i raznim “punktovima”, a vidljivi su
   papazjevala na portalima, poput
   nekakog prčanjanina, što škraba velikim nepismenim slovima !
   Kažu da je baraba neka !

 5. Srpska Boka konačno na djelu.
  Ćirilica i krst ali i bandinera’sa Sv Nikole se vije.
  Ne bi me začudilo i na opštinu da se zaviori 4 S.

 6. Što učinješe od ovog jadnog grada i ovog naroda. Na upravljanje gradu ni jedan momak rođen na gradskim pločnicima. Sve
  Izrodi i unučad bratatih gubitnika prošlog vijeka.

 7. Jedva docekase predsjednik i potpresjednici skupstine opstine Kotor,da proslave “ustolicenje” u kafani Bastion..naravno,provjereno,racun placen nasim parama.Zamislite,ni to nijesu mogli platiti iz svog dzepa.a dobili posao.Cudi me da im tamo njihova crkva nije osvestala rucak,ali su,..siguran sam..kao i u opstini,minutom cutanja zapoceli rucak.
  Odmah je “mali”od toalet papira,ubrusa,salveta..htio da nas nauci da u Boku nije postojalo “zelenasa” i “bjelasa:.Vjerovatno je to naucio dok je toalet papir slagao u “rolne” a o srpskoj Boki .savijajuci salvete..Veliko iskustvo u radu ima,zajedno sa predsjednikom i gospodjom(gospodjicom)Bernard

  • DPS brigada je napravila podhodnik za manje od godinu dana, a ovi od srbovanja nijesu stigli ni kamenje od hotela Fjord za dvije i po godine maci. Veliki stucnjaci nam ojacavaju eksperta Jokica. Sto su ova dva zavrsila i koji uspijeh u karijeri imaju u CV da napisu? Zna li ko od vas Kotorana da mi rece?

   • …DrPiSveto-DA NIJE ODILA DA MUZE ONE KRAVE NA GRUDU-U KONAVLE-I DALJE PO BRACKIM REPUBLIKAMA I POKRAJINAMA..”SPAŠAVAJUĆI SER BPSTVO I KOSOVO”…1991/2992-1999.GODINE..?

   • tako je a ovaj sto zove parser brigadom je sam pajseras ali litijaski znamo ga svi ! A ova ekipa je bas top topova svaka sjednica im pocinje minutom ćutanja a jokiću prva odluka dan zalosti zbog “zvanicnika” – popa i zastave na pola koplja ,,,hm …koja simbolika …mozda ce pitat popa za savjet pa ce mu reci …mali lamela ti izgorjela 100%

    • U povodu “obaveza sa svakaSskupština opštine Kotor-počinje sa “minutom mučanja”-ka što ste “tuti cvanti-m u k a l i” na Konavle i Dubrovnik-pa danas “ZABORAVILI”(?)…predlažem Vam,..DA:((( svaka sjednica Skupština opština po Crnoj Gori koja je bila pod “upravom kvartete 4M”OMIR Milo šević i MILO Maro vić”.u paasne 32. godine)).. OBAVEZNO -počinje sa “ČITANJEM- tele grafa” prešednika DrPISveto(sve što nije bilo svezno-za MOŽURU-NEBESA)-poslat u BIOGRARACKU PATRIJARŠIJU-povodom uginuća Ajatolaha Amfiohija..koji je jedan(OD DVOJICE-DVOJCA SA KORMILAROM-DEINJSKIJEM) u našoj “maleckoj-bezimenoj DOMOVINI-bio SUTVORAC samostale Crne Gore”-u “tele grafu zafalnica”..VJEČNO će da stoji..u ime božije-u potpisu “njegove sluge” na zelji-“pionira kasapina i grroara sa Dedinja”-Amen Amin..Adiote-adiote.!!!. Ko vam vjerovao pašu vjeru vjerovao!!!

   • …NA ŽALOST!!! NEGO SUŠTINE…+-!!!…KA ŠTO BIJAŠE OD 1189 GODINE PA DO “VAZALČIĆA BALŠIĆA”…136O GODINE…?..A NASTAVILI POTURICE CRNOJEVIĆI-IVANOVI NAŠLJEDNICI?!…TO SE OĆE -EVO MILENIJUM MALECKOJ NAŠOJ-POČESTZO-BEZIMENOJ DOMOVNI…SILA BOGA NE MOLI?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].