Ne jenjavaju gužve izletničkih turista ni prvih dana septembra u Kotoru

1
turisti u Kotoru

Đorđe Tomović

Đorđe Tomović

Prve septembarske dane u Kotoru i dalje karakterišu brojne posjete turista starom gradu.

Servisne informacije turisti dobijaju na turističkom info punktu ispred glavnih gradskih vrata gdje ih dočekuju besplatne mape grada i Boke Kotorske na više svjetskih jezika.

Najčešća pitanja su kako do Pomorskog muzeja, katedrale Svetog Tripuna i ostalih sakralnih objekata, zatim kojim putem do nacionalnog parka Lovćen i kako najbrže do Cetinja.

Turisti pitaju i gdje da odlože svoj prtljag, našto im zaposleni na kamenom kiosku lokalne Turističke organizacije odgovaraju da je za odlaganje i čuvanje prtljaga najbezbjedniji prostor na autobuskoj stanici u Škaljarima, kazao je za Skala radio Đorđe Tomović – zaposlen u info punktu Turističke organizacije Kotor.

Interesovanja turista su i za biciklističke staze kojih nema u Kotoru, kao i oko naplate ulaska u stari grad.

Pojedinačne posjete starom gradskom jezgru su besplatne, a grupne u saradnji sa turističkim agencijama su jedan euro po osobi.

1 KOMENTAR

  1. Ko kaže i nikada da to ne čujem da je Kotor mrtav grad. Evo škole, upisi, fakulteti a u Kotoru nema mjesta još uvijek posebno ujutro ispred restorana i konoba, kafića i hotela.Budva je mrtva, Tivat nikada nije ni bio grad, pa neka ga grade. Nikada grada. Luka , marina da i ništa više.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].