Naučno istraživački rad u duhu pridruživanja EU na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo

2
Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru

Đurđica Perović

Đurđica Perović

Kotorski Fakultet za turizam i hotelijerstvo nastavlja viševjekovnu tradiciju obrazovanja u gradu svjetske baštine.

Njegovu strategiju u periodu od 2013. do 2016. godine nova dekanica ovog fakulteta doc. dr Đurđica Perović vidi kroz afirmaciju aktivnosti koji će se odnosititi na unaprijeđenje i inoviranje studijskih programa u skladu sa potrebama tržišta rada i podizanje naučno-istraživačkih kapaciteta.

“Ovaj fakultet nadalje će unaprijeđivati saradnju sa univerzitetima kroz programe mobilnosti studenata i profesora u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji, pozicioniranjem u evropski istraživački prostor. Završen je proces reakreditacije Fakulteta”, kaže Perovićeva za Skala radio.

Ona najavljuje i aktivnosti na formiranju Instituta za turizam, kao i neophodne korake za predstojeću međunarodnu akreditaciju Univerziteta Crne Gore, te pokretanje naučnog časopisa iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Kotorski fakultet nastaviće praksu organizacije naučnih konferencija, učestvovaće u istraživačkim projektima u okviru Univerziteta Crne Gore, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstava nauke i prosvjete i ukupne turističke privrede.

Perovićeva vjeruje da je ovaj Fakultet institucija sa perspektivom te da su postavljeni ciljevi realni.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].