Naučna pomoć razvoju odgovornog ribarstva na Jadranu

0

U Ljubljani se ovih dana održava 11. Koordinacioni Komitet FAO AdriaMed projekta pod nazivom “Naučna pomoć razvoju odgovornog ribarstva na Jadranu”.

Na ovom skupu učestvuju predstavnici italijanskih, slovenačkih, hrvatskih, crnogorskih i albanskih ministarstava nadležnih za morsko ribarstvo i naučnih jadranskih Instituta za istraživanje mora.

Aktivnosti za narednu godinu uz neophodnost zajedničkih istraživanja svih resursa ribarstva, istraživanje dubokog Jadrana, usaglašavanje legislative sa propisima Evropske unije, kao i razvoj marikulture, teme su ovog sastanka.

Predstavnici Crne Gore Denis Frljučkić, savjetnik za ribarstvo u ministarstvu za poljoprivredu i ruralni razvoj i dr Aleksandar Joksimović, direktor kotorskog Instituta za biologiju mora istakli su značaj koji ovaj projekat ima za Crnu Goru, posebno u dijelu pripreme administrativnih i naučnih kapaciteta za proces pridruživanja Evropskoj uniji i Direktoratu za ribarstvo.

Čula se i inicijativa za pomoć kotorskom Institutu za biologiju mora u uspostavaljanju regionalnog centra za očuvanje biodiverziteta, koji podržavaju i predstavnici Albanije i Hrvatske. Centar bi imao naučni, obrazovni i turistički karakter.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].