Nastradao pomorac iz Kotora

0
nasukan brod Besiktas

Željko Stamatović

Željko Stamatović

Pomorac (električar) iz Kotora Nikola Marković (35) nestao je u talasima u nedjelju 13. februara kada se turski teretni brod “Bešiktaš” nasukao u oluji u bliznini ruske luke Soči na Crnom moru.

Ostali pomorci njih deset, iz Turske, Gruzije i Azerbejdžana su spašeni.

Potragu za pomorcima ometaju nevrijeme i talasi visine do sedam metara.

Na brodu je bio teret od tri hiljade tona i čekao je uplovljavanje u luku Soči.

“Talasi su prepolovili brod na sredini. Pramac je odmah potonuo, dok je krmeni dio nevrijeme nasukalo na obližnjoj plaži”, kazao je Skala radiju Željko Stamatović, direktor Direkcije za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova i Evropskih integracija.

“Stalno smo u kontaktu sa našom ambasadom i ruskom službom za vanredne situacije, a takođe je ambasada u stalnom kontaktu sa familijom Marković,” kazao je Stamatović.

Brod, koji je od 2004. do 2006. plovio pod zastavom SRJ, a od 2006. do 2009. pod crnogorskom, bio je u menadžmentu kompanije Nimont Bar u periodu od septembra 2005. godine do jula 2010. godine.

Od jula 2010. je u menadžmentu turske kompanije Umar Denizcilik VE.

pogledajte video zapis spašavanja broda:

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].