Nastavljeni radovi na kanalizacionom sistemu u Tivtu

2

Boris Vuković

Boris Vuković

U Opštini Tivat je potpisan ugovor između Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Tivat i kompanije Ludvig Fajfer o nastavku izgradnje kanalizacione mreže u tivatskoj opštini.

Vrijednost ovih radova je oko 9,5 miloina eura, od čega je 6 miliona kredit KFW banke, a ostatak novca obezbijeđuje Opština Tivat, podsjetio je za Skala radio Boris Vuković, direktor preduzeća Vodacom.

Krajnji i najvažniji cilj ovog projekta je izgradnja zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.

Početkom decembra počeće da se izvode radovi u Tivtu, a u toku je i predkvalifikacija za ovaj posao, tako da se naredne godine očekuje potpisivanje ugovora sa izvođačem radova za izgradnju zajedničkog postrojenja, čime će ove dvije opštine riješiti veliki komunalni problem, zaključio je Vuković.

2 KOMENTARI

  1. Lijepo je to što se rade kanalizacioni sistemi u Tivtu i Kotoru. Međutim treba obratiti pažnju na jedan problem koji se ovih dana drastično manifestuje u Dobroti. Kao što znate ovuda je prošao dio kanalizacionog sistema Kotora i ovog ljeta je bio donekle u funkciji, obzirom da se nisu svi mještani puta pored mora priključili. Neko vrijeme je sve bilo u redu sa sistemom, ali je od prije desetak dana počelo da se šiti nesnosan smrad koji dolazi upravo iz sistema. Dakako da su i mještani krivi, jer nisu dobro izgradili svoju kućnu kanalizaciju, pa se sada, kod povećanog broja priklkjučaka na kanalizaciju javlja u sistemu i nova količina gasova koji izgleda nemaju drugi odušak nego preko priključenih kuća. Da bi bilo najinteresantnije, počeli su se i na internetu javljati brojni turisti koji su ovog ljeta boravili na ovom području i koji konstatuju da je u Dobroti veliki smrad u kupatilima apartmana koji se izdaju turistima. Ako ne vjerujete, pođite na “Google” i pod naslovom “Smeel in the sewers system in Dobrota” pročitajte što se o nama piše.
    Ovdje je krivica isključivo i jedino u preduzeću “Vodovod” iz Kotora koji nije riješio problem odvoda gasova iz kanalizacionog sistema. Znaju da naplate kanalizacione vode po cijeni od 60 centi po kubiku potrošene pijaće vode, a ne znaju da riješe ovaj osnovni problem svakog kanalizacionog sistema.
    Ovo pišem jer će se slično dogoditi i u Tivtu, zdravi bili pa vidjeli. Neću da mudrujem, ali zar nema nekog stručnjaka za ovaj sistem kanalizacije koji može predložiti neko kvalitetno rješenje za ovaj smrad. Ja sam ugradio posebnu napravu koja ne dozvoljava povrat kanalizacione vode a time i povrat gasova, ali to me koštalo i te kako. Provjerite u preduzeću “Peštan” u Tivtu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].